ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Enerji haftası mı, ağaç katliamı haftası mı?

Enerji haftası mı, ağaç katliamı haftası mı?
YAYINLAMA: 04 Ekim 2021 / 13.51
GÜNCELLEME: 04 Ekim 2021 / 13.51
Caddelerdeki ağaçları kesenler kimden izin almışlar?

Biliyorsunuz geçenlerde enerji haftası idi. Televizyonlarda da bu hususta bilgiler verildi ve eğitim gösterildi. Gaziantep caddelerinde de 10’dan fazla, büyük boy pankartlara enerji tasarrufu ile ilgili, ikaz ve eğitici yazılar yazılarak, günlerce halkın görmesi sağlandı. Bunları hazırlayan TEK mi? Belediyemiz mi? bilmiyorum. Ama bildiğim herhangi bir kamu kuruluşudur. Elbette ki bu reklamlar göstermelik... Çünkü anlatacağım: gözle görülen şeyler, sözümüzü kanıtlamaktadır.

Sabah gazetesinde en az 4 gün, ocak ayında “3 sokağın ve Fuarın lambaları gündüzleri de yanıyor” diye haberler çıktı. Hamiyetli vatandaşların bu israfa kalpleri dayanmıyordu. Sık sık “ne olur bir ilgilenen çıksın” diyorlardı. Hatta herhalde “kasıtlı olarak ilgilenmiyorlar” vs. de diyorlardı. Dahası “fırsat elime geçmişken ne kadar zarar verebilirsem, benim gibi düşünenlere o kadar hizmet etmiş olurum” diye düşünenler var herhalde diyenler bile oldu.

Cereyan kesilmesine neden oluyor diye: Elektrik direklerine üstten birazcık ilave yaparak, elektrik tellerini daha yukarı kaldırmak dururken, 40 yıllık çınar ağaçlarını kesmek daha pratik gelmiş veya daha fazla zarar verilmesi düşünülmüş. Fuarın hizasında istasyon yolunda 10 kadar çınarın bedeninin 1/3 üst tarafından kesmişler. Eğer gelişmiş bir ülke olsaydık, kesenler çoktan mahkemeleri ve hatta hapsi boylarlardı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *