ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

‘’En önemli sorununuz PKK değil, radikal islamdır’’

‘’En önemli sorununuz PKK değil, radikal islamdır’’
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Hans Joahim Vergau Türkiye’nin AB’ye girmesini istediklerini söylerken,
Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Hans Joahim Vergau Türkiye’nin AB’ye girmesini istediklerini söylerken, ‘’Bulgaristan AB’nin kimliği değişir. Siyasetçilerinizin AB konusunu iç politikaya alet etmesi son derece yanlış ve rahatsızlık verici ‘’ şeklinde konuştu.
Büyükelçi Vergau Gaziantep Üniversitesi’nde verdiği konferansta ve daha sonra düzenlediği basın toplantısında Türkiye-Almanya ilişkilerini değerlendirdi.
Almanya’da yabancılara yönelik şiddet eylemlerini kınarken ırkçı eylemleri utanç verici olarak bulan Vergau, ‘’ Maalesef Almanya’da bazı marjinal grupların yabancılara yönelik şiddet eylemlerini sürüyor. Bu durum utanç verici ‘’ dedi.
Büyükelçi, AB’nin İç Politikaya alet edilmesinde rahatsız
Türkiye ile Almanya arasında tarihi dostluğu anlatan alman Büyükelçi Hans Joahim Vergau geçtiğimiz aylarda bir Türk aileye karşı girişilen kundaklama eylemi sırasında içişleri Bakanı Meral Akşener’in ilkel bir açıklama yaptığını, Dışişleri Bakanı Tansu Çiller’in açıklamasının ise kabul edilir bir tarafı bulunmadığını söyledi. Vergau ‘’ Kundaklama olayından sonra Türk yetkililerinin yaptığı açıklamalar şok nitelikte ve problemliydi.
Türkler için Alman Vatandaşlığına geçiş açık ve her yıl daha da kolaylaştırılıyor. 1996 Yılında, Türk gençlerin eğitimi için Almanya 3 milyar 200 milyon mark Türklerin uyumunu kolaylaştırmak için de 130 milyon mark harcama yaptı. Almanya’da yaşayan Türkler Almanyalarla aynı haklara sahip böyle bir devlete ‘’Türkleri istemiyorlar’’ demek biraz haksızlık olur.
Yabancı düşmanlığını felaket olarak nitelendiren Vergau Türkiye’de de 2 miyon insanın yaşamasını halinde yabancılar sorunun ortaya çıkacağını vurguladı. Vergau bir öğrencinin Güneydoğu sorununda izlenen yöntemle ilgili sorusuna ise ‘’ Ben bu konuda bir görüş bildiremem. Ancak , son yıllarda tüm partilerin sorunun sadece askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini kabul etmelerini ilginç buluyorum’’ diye cevap verdi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *