ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“En kısa zamanda, en ucuza yüksek kalite”

“En kısa zamanda, en ucuza yüksek kalite”
YAYINLAMA: 26 Şubat 2021 / 13.22
GÜNCELLEME: 26 Şubat 2021 / 13.22
GAZÜ Endüstri Mühendisliği ve İngiltere Nottingham Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen 2. Uluslararası Tepkisel Üretim Konferansı başladı.

Üniversite Kültür Merkezi’nde üç gün sürecek olan konferansa 250 civarında yerli ve yabancı bilim adamı ve davetliler katılıyor. Konferansa katılanlar arasında Yeni Zelanda, Hong Kong, Portekiz, İngiltere, Rusya, Kuveyt, Güney Afrika, Tayvan, ABD, Avustralya, Kanada, Malezya, Kore, Hindistan, İran ve Türkiye’den bilim adamlarının yanı sıra, Eczacıbaşı, Aselsan, Sabancı ve Volvo gibi kuruluşlardan yönetici ve mühendisler de bulunuyor. Konferansın ilk gününde Notting-ham Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nabil Gindy ve Prof. Dr. Andrevv Kusiak konuştu.

Nottingham Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nabil Gindy, tepkisel üretim konusunda açıklamalarda bulundu. Gindy, elektronik ve buna bağlı olarak bilgisayar ve informatik teknolojisinin giderek artan bir ivme ile geliştiğini söyledi. Mekanik ve mekatronik sistemlerdeki gelişmelerin de bunları izlediğini belirten Gindy, “Müşteri istekleri sürekli değişebilmekte. Bu isteklere, artık geleneksel üretim teknikleri ile yanıt verebilmek çok zordur. Yüksek kalite, düşük fiyat ve kısa zamanda üretimi gerçekleştirebilmek, kısa zaman aralıklarında gelen tasarım ve üretim değişikliklerini yapabilmek için çevik üretim sistemlerinden yararlanmak gereği ortaya çıkmıştır” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *