ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

En kalabalık parti yine CHP’ydi

En kalabalık parti yine CHP’ydi
YAYINLAMA: 26 Ağustos 2020 / 15.37
GÜNCELLEME: 26 Ağustos 2020 / 15.37

Şeker Bayramı’nda siyasi partiler dolup taştı. Bayramın ikinci günü düzenlenen bayramlaşmalarda en Kalabalık parti yine CHP olurken, bu partiyi AK Parti, MHP, ANAP, DYP, HADEP, SP ve DSP izledi. CHP’liler il binasına sığmayınca binanın dışına çay ocağı kurularak partililere çay servisi yapıldı, AK Parti ise ilk kez seçmenleriyle buluşup bayramlaştı. MHP ve DYP, parti binası dışında kiraladıkları yerlerde bayramlaşmaları kabul etti. Siyasi partilerdeki bayramlaşmaya MHP’li Ali Özdemir, Hanifi Tiryaki ve DYP’li İbrahim Konukoğlu katılırken diğer milletvekilleri bu bayram ortalıkta görünmemeyi tercih etti.

Üç yıl önce 18 Nisan seçimlerinde barajın altında kalan CHP, her bayramda olduğu gibi bu bayramda da kalabalıktı. 11 binasında düzenlenen bayramlaşmaya Turizm eski Bakanı Abdülkadir Ateş, Şahinbey Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, İl Başkanı Metin Çelikel, Şehitkamil İlçe Başkanı Zihni Kep-kep, Şahinbey İlçe Başkanı Burhan Tanrıöver, taşra ilçelerin baş-kanları belediye ve il genel meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Partideki bayramlaşmaya Celal Doğan katılmazken, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali İhsan Soufuoğlu, GASKİ Genel Müdürü Haşan Savrun, Hal Müdürü Nedim Kaya ile yeni oluşum yanlısı olduğu iddia edilenlerden eski ilçe başkanı Ahmet Kınacılar ile bazı eski il ve ilçe yöneticileri de bayramlaşmada yerlerini aldılar. Parti binasına sığmayan partililer binanın dışına taşınca Şahinbey Belediyesi seyyar çay ocağı kurdurdu ve buradan partililer çay servisi yapıldı.

Fazilet Partisi’nin kapanmasıyla birlikte Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde kurulan FP kökenli AK Parti Gaziantep’te teşkilatlanmasını tamamlamasının ardından Atatürk Bulvarı üzerinde kiraladığı binasında partilileri ile ilk bayramını kutladı. İl Başkanı Ahmet Üzer, beraberindeki il ve ilçe başkanıyla yöneticilerinin hazır olduğu bayramlaşma sırasında partililer hem bayramlaştı hem de birbirlerini tanıma fırsatı buldu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *