ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

En çok karpuz, patlıcan ve biber seviyoruz

En çok karpuz, patlıcan ve biber seviyoruz
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
Şehrimizde her ay yaklaşık 20 bin ton meyve ve sebze tüketiliyor. En az tüketilen meyve sebzeler arasında
Şehrimizde her ay yaklaşık 20 bin ton meyve ve sebze tüketiliyor. En az tüketilen meyve sebzeler arasında çilek ve muz geliyor. 1996 yılı içerisinde Gaziantep ve yöresinde tüketilen meyve ve sebze fiyatları bir önceki yıla oranla yüzde 40 oranında düşerken, kış meyvelerinin fiyatı yüzde 150 civarında artış gösteriyor. Fiyatlar hale gelen ürün miktarına göre değişiyor. Ürünün bol olduğu günler fiyatlar düşerken, azalması ile fiyatlar yükseliyor.

Gaziantep’te yılda 300 bin tonun üzerinde meyve ve sebze tüketiliyor. En fazla patlıcan, karpuz ve kırmızıbiber satılırken, en az çilek ve muz yeniliyor.
Büyükşehir Belediyesi Toptancı Halinden alınan bilgiye göre, 1996 yılı içinde 210 bin ton meyve ve sebze satışı yapıldığı bildirilirken, korsan satışların da eklenmesiyle bu rakamın 300 bin tonu geçeceği kaydediliyor. Halde satılan ürünlerin satış bedeli üzerinden yüzde 2 oranında rüsum alan Büyükşehir Belediye, geçtiğimiz yıl bu yolla 47 milyar gelir elde etti. Halde satılan meyve ve sebze miktarının bir önceki yıla göre yüzde 24 oranında artış gösterdiği bildirildi.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *