ANASAYFA arrow right Yaşam

En çok ihtiyacımız olan şey barıştır

En çok ihtiyacımız olan şey barıştır
YAYINLAMA: 31 Ağustos 2020 / 18.37
GÜNCELLEME: 31 Ağustos 2020 / 20.27
Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Kaplan, “Nazi Almanyası’nın Polonya’yı işgal etmesiyle birlikte 2. Dünya Savaşı’nın başladığı gün olarak tarihe geçen 1 Eylül Dünya Barış Günü şu anda dünyada en çok ihtiyaç duyulan gün olmaktadır” diye konuştu..

Kaplan, Ne yazık ki tüm dünyada terör saldırıları ve savaşlar can almaya devam etmektedir. Komşu ülkemiz Suriye’deki savaş ve beraberindeki Ortadoğu kaosunda en çok ihtiyacımız olan şey barıştır” dedi..

“18 Yıllık AKP İktidarı’nın ‘komşularla sıfır sorun’ diyerek çıktığı yolda, yanlış dış politikaları sonucunda neredeyse hiç komşumuz kalmamıştır” diyen İrfan Kaplan, “AKP, ülkemizi tüm komşularıyla sorun yaşayan bir ülke haline getirmiştir. Özgür basını susturmak için hapse atan, kendi gibi düşünmeyenleri terörist ilan eden, saltanatları için her şeyi yapmayı hak gören bu zihniyet ne yazık ki bu topraklarda barışı yeşertmek yerine, kin ve nefret, ayrımcılık ve eşitsizlik ile insanları karşı karşıya getirmiştir.

Böylesine anlamlı bir günün, önceki gününde CHP Kırşehir Milletvekilimiz Metin İlhan’a polis tarafından yapılan darp ile de AKP zihniyetinin tahammülsüzlüğünü ve polis ile vatandaşı nasıl karşı karşıya getirdiğinin en büyük örneğini görmüş olduk. Burdan bir kez daha Milletvekilimize yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyor, bu saldırıyı yapanlar hakkında gerekli işlemlerin derhal yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Kaplan, “Bu ülkede; söylemleri ile kadınları hedef gösterenler, çocuk istismarını görmezden gelenler, muhalif olan herkesi baskılamaya çalışanlar, onlar gibi düşünmeyen tüm basını sansürleyenlere inat er ya da geç barış gelecektir.

Biz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesini temel alarak, insan haklarını, eşitlik, uygarlık ve barışı savunmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz.

Terörün olmadığı, ayrımcılığın son bulduğu, çocukların ve bebeklerin yatağa aç girmediği, çevre ve doğanın korunduğu, din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin herkesin eşit hak ve özgürlüklerle yaşayabildiği bir ülke ve dünya umuduyla 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutluyorum” şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *