ANASAYFA arrow right Yaşam

“En büyük temennimiz, adliye koridorlarından uzak büyümeleri”

“En büyük temennimiz, adliye koridorlarından uzak büyümeleri”
YAYINLAMA: 22 Nisan 2021 / 21.14
GÜNCELLEME: 22 Nisan 2021 / 21.31
Pandemiden en çok çocuklar etkilendi

Gaziantep Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin 23 Nisan Çocuk Bayramı mesajında,

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dilediğimizce kutlayamıyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiden en çok etkilenen, zarar gören çocuklar oldu” denildi.

Açıklamada, Şüphesiz ki, eğitim haklarından yoksun bırakılmaları ruhlarında derin yaralar açtı. Bu durumun ileride telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurmamasını umuyoruz.

Pandemi aynı zamanda çocukların sosyal ve duygusal gelişimlerini de olumsuz etkilemiştir. Çocuklarımız için en büyük temennimiz onların Adliye koridorlarından uzak büyümeleridir. Dileğimiz bu yönde olsa da, yetişkinlerin etken ve sebep olduğu faktörler nedeniyle "suça itilen" çocuklarımızın varlığı görmezden gelinmeyecek kadar ciddi bir meseledir. Unutmamalıyız ki, HİÇBİR ÇOCUK HERHANGİ BİR SUÇUN FAİLİ DEĞİLDİR, ÇOCUK SUÇUN ANCAK MAĞDURU OLABİLİR! Bu sene onlar için hak ettikleri kutlamaları yapamasak da, 23 Nisan sebebiyle kısa bir süre de olsa Adliye koridorlarını onların hayal dünyaları ile renklendirmek, onları unutmadığımızı bu şekilde ifade etmek istedik. Gaziantep Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak; yarınlarımız, umudumuz çocuklarımızın 23 Nisan Çocuk Bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz. Onlar için yaşanabilir, çağdaş, adil ve eşit bir dünya inşa edebilmeyi umuyoruz” görüşleri dile getirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *