ANASAYFA arrow right Güncel

En büyük sorun engelliye engel olmak

YAYINLAMA: 02 Aralık 2022 / 21.27
GÜNCELLEME: 02 Aralık 2022 / 21.27
Türkiye Beyazay Derneği Gaziantep İl Başkanı Çağlayan Erdal, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “En büyük sorun engelliye engel olmak” dedi.

Erdal, “Türkiye Beyazay Derneği Gaziantep İl Başkanlığı olarak Gaziantep’te bulunan engelliler için ne yapılması gerektiğini araştırıp gerekli çalışmaları ona göre devam ediyoruz. Engeller hayatın ritmini yakalamaya engel olamaz. En büyük engel, engellemek. Özel eğitim olmadan çağdaş eğitim olmaz. Hayat bizim içimizde biz hayatın içindeyiz. Dolayısıyla engel değil destek olmalıyız” ifadelerine yer verdi.

Yarına dair hiçbirimizin garantisi yok

‘Adımlarınızın biçiminin ne önemi var mühim olan yürüyüşümüzle sevgi ve dostluk köprüsünü geçmek’ diyen Erdal, “Kendini engelli olarak hayattan atma, unutma engeller savaşılarak aşılır. En büyük engel sevgisizlik. Sevgiyle engelleri ortadan kaldıralım, Yaşama sevinci ile hayata tutunan bütün engelli kardeşlerimizin sadece bir gün değil her gün yanındayız. Bugün her birimizin beden ve ruhsal sağlığı yerinde olabilir ama yarına dair hiçbirimizin garantisi yok. Zihinsel veya bedensel farklılıkların yaşama engel oluşturmadığı bilincinin daha da sağlamlaşmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *