ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Emniyet müdürü Ali Kalkan, rüşvet konusunda mensuplarına uyardı: Yakalarsam yakarım

Emniyet müdürü Ali Kalkan, rüşvet konusunda mensuplarına uyardı: Yakalarsam yakarım
YAYINLAMA: 26 Aralık 2022 / 17.16
GÜNCELLEME: 26 Aralık 2022 / 17.16
Emniyet müdürü Ali Kalkan, “Rüşveti ne yerim,ne de yediririm, yiyeni de yakalarsam yakarım.

Paraya ihtiyacı olan bana gelsin” dedi. Şehitkamil belediyesi konferans salonunda, Gaziantep’e yeni atanan polis müdürleri ile memurların katıldığı hizmet içi eğitim seminerlerinde konuşan Kalkan, yeni atanan polislerin yanlış işlerden uzak durması tavsiyesinde bulundu.

Vatandaşın içinde olmadığı hiçbir proje başarıya ulaşmaz

Vatandaş polis iş birliğini en yüksek seviyeye taşıdıklarını, vatandaşın da güvenini kazanmak zorunda olduklarını ifade eden Kalkan, şunları anlattı: “Vatandaşın içinde olmadığı proje veya çalışma başarısızlığa mahkumdur. 155 Polis İmdat’a gelen ihbarlardan sonra vatandaşa teşekkür edilmesi gerekirken, onlara ahiret soruları sorulmaması gerekiyor. Vatandaşı küstürmeyeceğiz, üzmeyeceğiz. Şunu asla unutmayın, PKK’nın Güneydoğu’da geçmişte yaptığı katliamlar istihbaratsızlıktan kaynaklandı. O nedenle o kadar canlar verildi.”

Ne rüşvet yerim ne de yediririm

Polise ehliyet, pasaport ve ruhsat gibi işlemler için gelen vatandaşlara iyi ve kaliteli hizmet verilmesinin vatandaş-polis diyalogunun gelişmesine katkı olacağını savunan Kalkan, “Siz vatandaşın işini bir an önce görmeyip “Bugün git, yarın gel” dersen, vatandaş da “Bunlar herhalde benden rüşvet istiyor” diye düşünerek, dosyanın içine para sıkıştırır. Her memurum şunu iyi bilsin ki, ben ne rüşvet yerim ne de yediririm, yiyeni de yakalarsam yakarım. Paraya ihtiyacı olan memurum bana gelsin. Ben ona parayı bulurum.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *