ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Emlâk Vergisi için arsa fiyatları son şeklini aldı

Emlâk Vergisi için arsa fiyatları son şeklini aldı
YAYINLAMA: 18 Ağustos 2021 / 12.51
GÜNCELLEME: 18 Ağustos 2021 / 12.51
Haklı mücadele sonuç verdi

Takdir edilen arsa fiyatları vergi mahkemesince de kabul edildi. Gaziantep'te emlak vergisine esas olmak üzere tespit edilen çok yüksek arsa birim fiyatlarının düzeltilmesi için Ticaret ve Sanayi Odası tarafından zamanında itiraz edilerek Bölge Vergi Mahkemesine müracaat edilmişti. Daha sonra Ticaret Odası salonunda mahalle muhtarlarıyla yapılan toplantıda durum açıklığa kavuşturulmuş, mahallelerde en düşük arsa fiyatları birim olarak alınması gerekirken, en yüksek fiyatlar konduğu açıklanmıştı.

Mahalle mahalle gezilerek gerçek arsa fiyatları tespit edilerek Bölge Vergi Mahkemesine dokümanlar sunuldu. Vergi mahkemesi durumu inceleyerek yeni arsa fiyatlarını kabul etti.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından konuyla ilgili olarak şu açıklama yapıldı: “Takdir edilen arsa değerlerine odamız itiraz ederek mahkeme marifetiyle tekrar tespit ettirip yüzde 70 oranında bir düşüş kaydedilerek yeni arsa fiyatları ortaya çıkmıştır. Ayrıca Daracık, Çukur, Yeşilova, Bahçelievler, Karalarla, Eydibaba mahallelerinde takdir edilen arsa değerlerine yeniden itiraz edilmiştir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *