ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Emlak vergisi beyannameleri yatırılırken güçlük çıkarılıyor

Emlak vergisi beyannameleri yatırılırken güçlük çıkarılıyor
YAYINLAMA: 12 Ocak 2022 / 14.02
GÜNCELLEME: 12 Ocak 2022 / 14.02
Vergi borcu olanların beyannamelerinin alınmadığı söyleniyor

Vatandaşlar tarafından gazetemize iletilen şikayetlerden öğrendiğine göre, emlak beyannamesini yatırmak için vergi müdürlüklerine giden vatandaşlara, memurlar tarafından güçlükler çıkarılıyor. Memurlar vatandaşların verdikleri beyannamelerdeki arsa birim fiyatlarının artmasını istemekte artırmayanların beyannameleri ise geri çevrilmektedir.

Okurlarımızdan birisi beyannamesini verdiğinde eskiden borcu olduğu ileri sürülerek geri çevrilmiş. Daha sonra vatandaş vergilerini yatırdığına dair belgesini iletmiştir. Ödenen verginin defterlere işlenmediği ortaya çıkmıştır.

Diğer okullarımız da emlak beyannamesi vermek için vergi dairelerine gittiklerinde arsa birim fiyatlarının üzerinde beyanname verilmesi istenmiştir. Vatandaşlar bunun bir beyan olduğunu, tespit edilen birim fiyatının altında olmamak kaydıyla beyannamesini verebileceğini, bir artmanın söz konusu olması halinde bunun diğer mercilerce yapılacağı, memurun böyle bir yetkisinin bulunmadığını söylenmiş ise de memurlar beyannameyi almamıştır.

Konuyla ilgili olarak vatandaşların şikayetlerini ilettiğimiz Defterdar Veysi Barsbay, şunları söyledi: Memurun beyanname almak veya almamak diye bir yetkisi yoktur. Vatandaş nasıl beyanda bulunmuş ise onu kabul etmek zorundadır. Gelecekte bir artırma söz konusu olursa bunu ilgili ve yetkili komisyon yapar.

Vergi borcu olunca beyannamenin alınıp alınmayacağını konusunu da inceleyip sizlere bildireceğim.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *