ANASAYFA arrow right Ekonomi

Emeklilerin yüzde 70’i ek işte çalışıyor

Emeklilerin yüzde 70’i ek işte çalışıyor
YAYINLAMA: 09 Mart 2021 / 20.47
GÜNCELLEME: 09 Mart 2021 / 20.57
Türk Emekli-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Mustafa Kaleoğlu, “25 yıl gece-gündüz çalıştıktan sonra değer verilmesi ve rahat bir yaşam sürmemiz gerekirken, perişan haldeyiz. Bir emekli tatile bile gidemiyor, Başpınar’ı geçemiyor” dedi

Emeklilerin durumunun perişan ve maaş gününün gelmesini istemediklerini söyleyen Kaleoğlu, “Aldığı maaşla ile geçinemeyen emeklilerin yüzde 70’i ek bir işte çalışma zorunda. Emekliler, kapıcılıktan, bekçiliğe, taksicilikten hamallığa kadar birçok sektörde çalışıyor. Bizler böyle yaşamayı hak etmiyoruz” şeklinde konuştu.

Türk Emekli-Sen’in Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı bir sendika olduğunu hatırlatan Kaleoğlu, “Türk Emekli Sen, Türkiye Kamu Sen ile birlikte kurulan bir sendika ama emeklilere sendika hakkı tanınmadığı için hep askıda kaldık. Fakat şimdi sendika hakkımız verildi ve bunu iyi değerlendirmek gerekiyor. Hükümetler; emeklilerin ayrı bir kişilik, deneyim, değerli ve içi dolu insanlar olduğunu bilmeliler, ancak bilmiyorlar, işi bitmiş rafa kaldırın gözüyle bakıyorlar” şeklinde konuştu. 

Gaziantep’teki emekliler Başpınar’ı geçemiyor

Kaleoğlu, emeklinin gelirlerinin yükseltilmesi gerektiğini kaydederken, “Bizleri bütçeyi fazladan yiyen bir kesim olarak görüyorlar. Fakat öyle değiliz. 25 yıl gece-gündüz çalıştıktan sonra değer verilmesi ve rahat bir yaşam sürmemiz gerekirken, perişan haldeyiz. Bir emekli tatile bile gidemiyor, Başpınar’ı geçemiyor. Çünkü aldığı maaş geçimini karşılamıyor. Avrupa’da bir emekli bir aylık maaşıyla ülkemizde tatil yapabiliyorken, bizim de buna hakkımız var” dedi.  

Maaşın tümünü borçlara dağıttığından eve yine borçlu gidiyorlar

Emekli olunca maaşların yüzde 50 düştüğü tespitini yapan Türk Emekli-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Mustafa Kaleoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geçmiş dönemde çalışan ile emekli arasında çok fazla maaş farkı yoktu, ancak bu makas açıldı. Yüzde 10 olan maaş farkları yüzde 50’ye dayanmış durumda. O nedenle hiçbir emekli maaş gününün gelmesini istemiyor. Çünkü aldığı maaşın tümünü borçlara dağıttığından eve yine borçlu gidiyor.”

Kentte ki yaşam pahalılığı İstanbul ile yarışıyor

Kentteki yaşam pahalılığının İstanbul ile yarıştığını anlatan Kaleoğlu, “Gaziantep, kira, gıda, ulaşım, yemekte ve birçok şey de İstanbul ile yarışıyor ve şehrimizde ki hayat çok pahalı. Emekli maaşına zam yaptık demesinler. Çünkü zam geldiğinde A’dan Z’ye tüm ürünlere de 10 kat zam yapılıyor. O nedenle maaşlarımıza zam değil, sosyal haklarımızın iyileştirilmesini istiyoruz ve bekliyoruz.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *