ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Emeklilere taksit ve uygun fiyatla kömür

Emeklilere taksit ve uygun fiyatla kömür
YAYINLAMA: 26 Ekim 2022 / 19.35
GÜNCELLEME: 26 Ekim 2022 / 19.35
DİSK’e bağlı Tüm Emekli Sen Şubesi, her yıl olduğu gibi bu yılda üyelerine uygun fiyatla taksitli kömür satın alarak yakacak sorunlarını çözüyor.

Tonu 255 milyondan alınan kömürün 5 taksitte ödeneceği belirtildi.

300 Emekli taksitli kömür için başvurdu

 DİSK’e bağlı Tüm Emekli Sen Şubesi Başkanı Fethi Yıldırım, mevcut koşullarda zaten zor bir yaşam sürdüren emeklilere yardımcı olmak amacıyla uygun fiyatla taksitli olarak kömür satın alacaklarını açıkladı. Şu ana kadar kömür almak için üyelerin 300’den fazla başvurusu olduğunu belirterek “Üyelerimize satın alacağımız kömür Rus ve Güney Afrika linyit kömürü. Bölgemizde kullanımı serbest olan kömür, hava kirliliği yapmayan, kalorisi yüksek olan linyit kömürü. Şu an tonu 255 milyon liraya 5 taksitle aldığımız bu kömür, piyasada peşin 245 milyon lira” dedi.

Emekliler işlerini sağlama aldı

Kömür alımı için ihale yaptıklarını ve en uygun teklif veren firma ile anlaştıklarını anlatan Yıldırım, “Eylül ayı sonuna kadar başvuran üyelerimize kömürün tonunu 255 milyon liradan verilecek. Eylül ayından sonra firmayla oturup yeniden pazarlık yapacağız. Onun için üyeler bir an önce başvurup kömür alımına yazılsın. Üyelerimizin ileride mağdur olmaması için firma ile 30 milyar liralık tazminat sözleşmesi imzaladıklarını, yapılan anlaşma ihlal edildiğinde bu parayı ödemek zorunda kalacak. Yine düşük kalitede kömür verdiğinde bunu değiştirmek zorunda” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *