ANASAYFA arrow right Yaşam

Emeklilere sahip çıkılmasını istiyoruz

Emeklilere sahip çıkılmasını istiyoruz
YAYINLAMA: 10 Şubat 2021 / 20.58
GÜNCELLEME: 10 Şubat 2021 / 21.55
Emeklilerin zor günler geçirdiğini belirten Gaziantep Emekli Postacılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Kılınç,  “25 yıl hem devlete hem ülkemize hizmet ettik. Yağmur, çamur, kar-kış, gece-gündüz demeden çalıştık, ancak emekli olduğumuzda çalıştığımızın karşılığını alamadık” şeklinde konuştu.

Binlerce emekli ikinci bir işte çalışma zorunda

Başkan Kılınç, 2021 yılının ilk 6 ayı için verilen yüzde 7.36’lık zammın yetersiz olduğunu, hiçbir yaraya merhem olmadığını söyledi, “Artık emeklilerimize hak ettiği değeri vermenin zamanı geldi de geçiyor. Bugün ülkemizde 12 milyona yakın emekli bulunurken, milyonlarcası geçinemediğinden ikinci veya ek bir işte çalışma zorunda” dedi.

Cep delik olunca ne kadar maaş alırsan al yetmiyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin ülkemizi de olumsuz etkilediğini vurgulayan Kılınç, “Pandemi nedeniyle ülkemizin ekonomisinde sarsıntılar yaşanmaya başlandı. Bu zorlu süreçte binlerce insan işsiz kaldı, binlercesi günlük 39 lira ile geçinmek zorunda bırakıldı. A’dan Z’ye tüm ürünlere yüzde 20-30 zam yapıldı, ancak biz emeklilere verilen zam oranı tatmin etmedi, doyurucu olmadı. Bu dönemi atlatabilmek adına en az yüzde 15-20 arasında zam verilmesi lazımdı. Çünkü emekli bankamatikten maaşı aldıktan sonra evine yine borçlu dönüyor. Aldığı maaşla bakkal, manav, kasap, elektrik, su, yakıt gibi giderlere harcadıktan sonra elini cebine atıyor, bakıyor ki cep te para falan kalmamış. Neden cep delik. Cep delik olunca ne kadar maaş alırsan al yetmiyor” ifadesine yer verdi.

Gaziantep Emekli Postacılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Kılınç, konuşmasını şöyle bitirdi: “Örneğin, Gaziantep’te daire kiraları 1000 liradan aşağı değil. Elektriğe, doğalgaza geçen yıl yüzde 30 zam gelirken, bu sene ne kadar zam geleceği meçhul. Emeklilerimiz, bu ülke için büyük fedakarlıklar yaptı. Vatandaşa daha iyi bir hizmet sunmak için elinden gelenin en iyisini yaptı. Yağmurun altında da görevini en iyi şekilde yaptı, güneşli hava da en iyi şekilde görevini yaptı. Ancak tüm bu özverili çalışmasına karşın hak ettiği değeri görmedi, önem verilmedi. O nedenle bizler üvey evlat muamelesi görüyoruz. Hem kurumumuz hem de devletimiz bizleri dışladı, göz ardı etti. Verilen yüzde 7.36 zam oranı ile açlığa, sefalete, yoksulluğa ve açlık sınırı altında yaşama mahkum etti. Ancak tüm bunlara rağmen geçmişte olduğu gibi günümüzde ve gelecekte de devletimizin yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *