ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Emeklilere kolaylık sağlandı

Emeklilere kolaylık sağlandı
YAYINLAMA: 19 Ocak 2022 / 15.47
GÜNCELLEME: 19 Ocak 2022 / 15.47
Devlet Hastanesinde yeni bir hizmet

Uzun süre aynı ilacı kullanmak durumunda olan emekli, devlet memuru ve yaşlı hastalar artık poliklinik önlerinde kuyruklar da beklemeyecek.

Devlet hastanesi polikliniği inin yetersizliği nedeniyle, muayene için giden vatandaşlar: kalabalıktan, saatlerce sıra beklemekten ve hasta çoğunluğu nedeniyle hekimlerin hastaları çok kısa sürede muayene etmek zorunda kaldıklarına şikayet eder dururlar.

Özellikle müzmin hastalığı olup da, uzun süre aynı ilaçları kullanmak zorunda kalanlar hastalıkları belli, ilaçları belli olduğu halde, o ilaçları yazdırmak için yine poliklinikler önünde kuyruğa girmek hatta saatlerce beklemek zorunda kalıyorlardı.

Devlet hastanesinin yeni başhekimi Gastroenterolog uzmanı Opr. Dr. Bilgin Hürcan bu eski şikayete çözüm getirmiş.

Başhekim Dr. Gürcan’la görüştük. Bize şunları söyledi: Uzun süre aynı ilacı kullanmaya mecbur olan hastalarımızda sıraya girip poliklinikler önünde beklemekte ve hekime aynı ilaçları yazdırmak zorunda kalmışlardı. Özellikle emekliler, devlet memurları ve diğer hasta ve yaşlı vatandaşlar poliklinik önlerinde perişan olmaktaydılar. Biz buna bir çözüm getirdik.

Gerek devlet memuru, gerek emekli gerekse diğer vatandaşlardan devamlı ilaç kullanmayı gerektiren hastalığa tutulmuş olanlar ilaçlarını yazdırmak için artık poliklinikler önünde beklemeyecekler. Sağlık hastaneleri ya da eski reçeteleri ile hemen başhekim muavini arkadaşım Dr. Coşkun Öz Karaca gidip reçetelerini yazdıracak ve gidecekler. Tabi yeniden muayene olmak isteyenler yine polikliniklere girebilecekler.

Böylece hem poliklinik yükü hafifleyecek, diğer vatandaşlar daha rahat ve daha iyi muayene olabilecekler, hem de emekli, yaşlı ve devlet memurları saatlerce beklemekten kurtulacaklar.

Böylece uzun süre aynı ilaçları kullanması gereken kalp hastaları, seller, yüksek tansiyon ve şeker hastalığı olanlar, romatizma ve idrar yollarından hasta olanlar ve diğer uzun süre ilaç kullanması gereken hastalar, beklemeden reçetelerini yazdırabilecekler.

İnşaatı iki ay sonra tamamlanacak olan yeni poliklinik binamızın hizmete girmesiyle polikliniklerimizde de bir rahatlama bekliyoruz.

Hastane koridorlarında görüştüğümüz emekli ve yaşlılar, bu uygulamadan çok memnun olduklarını ve teşekkürlerini ifade etmişlerdir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *