ANASAYFA arrow right Ekonomi

Emeklilere ayda 1000 lira nakdi ve gıda yardımı yapılmalı

Emeklilere ayda 1000 lira nakdi ve gıda yardımı yapılmalı
YAYINLAMA: 02 Ekim 2020 / 20.36
GÜNCELLEME: 02 Ekim 2020 / 21.23

Tüm İşçi ve BAĞKUR Emeklileri Dernek Başkanı Dede Akkoyun, emeklilerin son durumunu Sabah’a anlattı. Pandemi sürecinde emeklilere ayda 1000 lira nakdi ve gıda yardımı yapılmasını isteyen Başkan Akkoyun, “Hiç olmazsa bu zor günlerde bizlere destek olsunlar. Hazine ve Maliye Bakanı, maaşınızı ‘Dolar’ ile mi alıyorsunuz diyor. Maaşımızı Türk lirası olarak alıyoruz, ancak aldığımız ürünlerin tümü dolara endeksli. Döviz ve enflasyon yükselmeye devam ederken, maaşlarımız aynı oranda artmıyor. O zaman nasıl yaşamımızı idame ettireceğiz” şeklinde konuştu ve ekledi: “Emeklilerin yüzde 85’i icralık.”

Aldığı maaş geçimini sağlamaya yetmiyor

Emeklilerin durumunu güneşte eriyen kara benzeten Akkoyun, “Kar güneşte nasıl eriyor is emeklilerimizde ürünlere gelen zamlar karşısında günden güne erimeye devam ediyor. Çünkü aldığı maaş geçimini sağlamaya yetmiyor. Elektriğe, doğalgaza yüzde 34 ve diğer gıda ürünlerine yüzde 25-35 arasında zam gelirken, bizlere yüzde 5,5 verdiler. Bu ülkede enflasyon yüzde 30’un üzerindeyse neden bu kadar veriyorlar?” diye sordu.

Hangi emekliye baksanız kibrit çöpü gibi duruyor

Birçok emeklinin çok zor şartlar altında yaşadığı tespitini yapan Başkan Akkoyun, “Vitamin alamıyoruz, evimize gram ile et alıyoruz, karnımızı doyurmak için ekmek yemek zorundayız. Nasıl hayat bu? Hangi emekliye baksanız kibrit çöpü gibi duruyor. Ülkenin bugünkü konumlara gelmesinde büyük bir rolü olan bizlere verilen zamlar sadakadır. Bizimle alay ediyorlar. Bu süreçte üniversite mezunu gençler iş bulamıyorken, nasıl yapacağız” ifadelerini kullandı. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *