ANASAYFA arrow right Yaşam

Emekliler, tek çatı altında toplanmalı

Emekliler, tek çatı altında toplanmalı
YAYINLAMA: 22 Ekim 2020 / 21.30
GÜNCELLEME: 22 Ekim 2020 / 21.51
Amaçlarının emekliler arasında birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu dile getiren Emekli Postacılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Kılınç, emin adımlarla yollarına devam ettiklerinin altını çizen posta çalışanlarını ve emeklilerini tek çatı altında birleşmeye davet etti.

Emeklilerimiz, Sağlık Yardım Sandığına emekliler de dahil edilmeli

Emeklilerin kendilerini dışlanmış gibi hissettiğini kaydeden Başkan Kılınç, “Türkiye genelinde postacılar adı altında ne bir dernek ne de bir kuruluş var. İlk defa biz açmışız, bunu da tesadüfen öğrendik. En büyük sıkıntımız sağlık yardım sandığı. Yıllarca sağlık yardım sandığı adı altında aidat kesildi, ama bu gençlikte lazım değil, şimdi lazım. Dolayısıyla Sağlık Yardım Sandığına emekliler de dahil edilmeli. Çünkü Sağlık Yardım Sandığı asıl emekli olduktan, yaşlı olduktan sonra lazım oluyor” diye açıklamada bulundu.

Birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamayı amaçlıyoruz

Çalışanların emekli olduktan sonra kurum ile ilişkisinin kesildiğini ve kendisini dışlanmış gibi hissettiğini vurgulayan Kılınç, “Herhangi bir dernek, lokal olmadığı için gidip gelemiyor, bir kaynaşma olmuyor ve bağ kopuyor. Amacımız bu bağı yeniden kurmak, iyi günde kötü günde hastalıkta ve sağlıkta birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak” ifadelerini kullandı.

Bir an önce yıpranma payının verilmesi için çalışmalara başlanılmalı

Emeklilerin aldığı maaşla ile geçinemediğini söyleyen Emekli Postacılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Kılınç, konuşmasına şöyle devam etti: “Şu anda aktif çalışan bir postacı 5 bin üzerinde maaş alıyor, ama emekli olduktan sonra maaşın yüzde 40’ı kesiliyor dolayısıyla aldığı maaş 3 bin liraya düşüyor. Çoğu emeklilerimiz bu sıkıntıyı yaşıyor. Postacılara verilen değer kalmadı. Bir dağıtıcı yaz kış günlük 8 saat dağıtım yapıyor. Yıllardan beri yıpranma payı için uğraşıldı ama maalesef bir türlü verilmedi. Bunun da bir an önce verilmesini talep ediyoruz.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *