ANASAYFA arrow right Ekonomi

Emekli, hayatını kuru ekmek yiyerek sürdürüyor

Emekli, hayatını kuru ekmek yiyerek sürdürüyor
YAYINLAMA: 19 Mart 2021 / 20.44
GÜNCELLEME: 19 Mart 2021 / 21.10

Tüm İşçi ve BAĞKUR Emeklileri Dernek Başkanı Dede Akkoyun, yaptığı açıklamada, emeklilerin perişan bir halde hayatlarını idame ettirdiklerini ifade ederken, “Emekliler hastaneye gittiğinde muayene ücreti, katılım payı, ilaç parası, fark ve reçete payını ödüyor ama Suriyeliler ödemiyor. Ayrıca bizler diş için randevu alamazken, Suriyeliler, sıra beklemeden muayene oluyorlar. Yani Türkiye’de yaşamak için Suriyeli olmak gerekiyor” dedi.

 “Emeklilere yüzde 8 zam verildi, ancak karşılığında  cebimizden yüzde 30 çıktı. Kaşıkla verdiklerini kepçe ile aldılar” diyen Başkan Akkoyun, “Hükümet bize zam vermedi, üstüne para verdik. Verdiği paranın 4 katını bizden aldı. Gaziantep’te yaşam koşulları gün geçtikçe zorlaşıyor. Ev kiraları bin 500 liranın altında değil, markete girdiğinde 500 liradan aşağı para ödemiyorsun. Bunun karşılığında bir emekli aylık bin 600 lira maaş alıyor. Bu maaş ile nasıl geçinsinler ve çoğu emeklimiz çalışmak için iş arıyor, lakin bulamıyor. Kısacası hayatlarını kuru ekmek yiyerek devam ettiriyorlar” şeklinde konuşma yaptı.

Bu kadar zenginsek neden insanca yaşayacak ücret verilmiyor?

Başkan Akkoyun, Türkiye’de adalet olmadığına vurgu yaparken, “Diyanet İşleri Başkanlığı günlük fitreyi 28 lira olarak açıkladı. Aylık hesapladığında 4 kişilik bir ailenin geçinmesi için en az 3 bin 600 liraya ihtiyacı var, ancak asgari ücret 2 bin 825 lira iken emekli maaşı bin 600 lira. Devleti yönetenler savurganlığı önlese 5 bin lira maaş verilir. Almanya’da 9 bin makam aracı var iken ülkemizde 130 bin civarında. Bu kadar zenginsek neden insanca yaşayacak ücret verilmiyor?” diye sordu.

Çırpındıkça gömülüyoruz, batıyoruz

Emeklilerin yüzde 95’inin bankalara borçlu ve kara listede olduğunu anlatan Tüm İşçi ve BAĞKUR Emeklileri Dernek Başkanı Dede Akkoyun, konuşmasını şöyle tamamladı: “Çırpındıkça gömülüyoruz, batıyoruz. Zaten TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları da gerçek değil. Cebimize, çarşı ve pazara göre enflasyon yüzde 40’ın altında değil. Keşke maaşlarımıza zam yapılmasaydı. 2 bin 500 lira olan maaşımız bin 500 liraya düştü. Hiç kimse zam verdiğini söylemesin.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *