ANASAYFA arrow right Ekonomi

Emekçilerin maaşı pahalılık ve enflasyon karşısında eridi

Emekçilerin maaşı pahalılık ve enflasyon karşısında eridi
YAYINLAMA: 08 Ekim 2021 / 20.39
GÜNCELLEME: 08 Ekim 2021 / 20.53
“Bir ay önce 100 liraya alınan ürünleri sonraki aylarda 200 liraya alınmaya başlandı. Vatandaş, elektriğe yüzde 15, doğalgaza yüzde 50 daha fazla ödeyecek”

Hem ülke hem de kent genelinde çalışan emekçilerin maaşlarının pahalılık ve enflasyon karşısında eridiğini DİSK Gaziantep Bölge Temsilcisi ve CHP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Ali Güdücü, çalışanların aldığı maaş ile geçinemediğini dolayısıyla açlık, yoksulluk ve sefalet içerisinde yaşamaya devam ettiklerinin altını çizdi.

Halkımızı çok zorlu bir kış bekliyor ve geçim sıkıntısı artacak

Güdücü, “Bir ay önce 100 liraya alınan ürünleri sonraki aylarda 200 liraya alınmaya başlandı. Vatandaş, elektriğe yüzde 15, doğalgaza yüzde 50 daha fazla para ödeyecek. Asgari ücretlinin cebinden yılbaşında aldığı zamdan daha fazlası çıkıyor. Halkımızı çok zorlu bir kış bekliyor ve geçim sıkıntısı artacak. Tüm emekçiler günümüz koşullarında pahalılıkta mücadele etmeye çalışıyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Halkımıza, vatandaşımıza yatırım yapacağımıza başka alanlara yatırım yaptık

Öğrencilerin yurt sorununa değinen Güdücü, “Halkımıza, vatandaşımıza yatırım yapacağımıza başka alanlara yatırım yaptık. Tarikatlara, cemaatlere yurtlar yapacağıma, milyonlarca lira aktaracağımıza, üniversite öğrencilerine yurt yapsaydık, şimdi birçok öğrenci sokaklarda, parklarda ve bankların üzerinde yatmazdı, bu duruma düşmezlerdi, kız öğrenciler 2 bin lira verip de tavuk kümesi gibi yerlerde kalmazlardı” ifadelerini kullandı.  

Yurt ve uygun kiralık ev bulamayanları tarikat ve cemaatlerin kucağına atıyorlar

Başkan Güdücü, Öğrenciler, okulu bitirdiğinde mühendis, doktor, hemşire, öğretmen olarak ülkelerine faydalı olacaklar. Koronavirüs ile mücadele gece-gündüz canla başla çalışan sağlık çalışanları bunun en bariz bir örneği. Bu sağlıkçılar yurtlarda kalan öğrenciler. Ama tarikat ve cemaatlere harcanan paralar yeni bir 15 Temmuz’un alt yapısını oluşturacak. Öğrencilerin sokakta, parklarda ve banklarda uyuması bizim ayıbımız. Çünkü yurt ve uygun kiralık ev bulamayanları tarikat ve cemaatlerin kucağına atıyorlar. Bu soruna bir an önce neşter vurulmalı, yurt sorunu çözülmeli” çağrısı yaptı.

Çiftçinin maliyetleri düşürülmeli ve üretim ağırlık ekonomiye geçilmeli

Vatandaşın hayat pahalılığı ile mücadele ettiğini sözlerine ekleyen DİSK Gaziantep Bölge Temsilcisi ve CHP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Ali Güdücü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çalışıyorum, fakat evimi geçindiremiyorum diyen milyonlarca kişi var. Bazı insanlar asgari ücretin altında çalıştırılıyor. Fiyatların düşürülmesi için denetim tek başına yeterli değil. Fiyatların düşmesi için üretim yapılmalı. Çiftçinin, girdi maliyetlerini yüzde 100 artırırsan ne markete, manava, ne de kasaba, fiyat yüksek diye şikâyet etme şansın yok. Çiftçinin maliyetleri düşürülmeli ve üretim ağırlık ekonomiye geçilmeli.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *