ANASAYFA arrow right Güncel

Emekçiler, Gaziantep’in lezzetlerine ulaşamıyor

YAYINLAMA: 23 Eylül 2022 / 21.16
GÜNCELLEME: 23 Eylül 2022 / 21.16
Türk İş Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Akif Sarıca, emekçilerin kendi memleketlerindeki lezzete hasret kaldıklarını dile getirdi

‘Geçen hafta Gaziantep’te düzenlenen GastroAntep Festivali’nin kent için çok önemli olduğuna inanıyoruz’ diyen Sarıca, “Gaziantep’in lezzetlerinin dünyaya tanıtılması, dünyanın farklı yerlerinden insanların bu lezzetleri tatması çok önemli ve bunu önemsiyoruz, ancak Gaziantep gastronomi kenti olduktan sonra emekçiler, bu lezzetlerden uzaklaşıyor. Nedeni ise yüksek fiyatlar ve alım gücünün bu lezzetlere erişmekte yetersiz kalması” ifadelerini kullandı.

Yeme-içme sektöründeki fiyatlar pahalı

Yeme-içme sektöründeki fiyatların pahalı olduğunu o nedenle emekçilerin bu lezzete ulaşamadığını vurgulayan Sarıca, “Hiçbir gerekçe baklavanın bir kilogramının 300 TL, bir porsiyon kebabın 90 TL civarında olmasını gerektirmiyor. Dolayısıyla Gaziantep halkının bu alım gücüyle lezzetlere erişebilmesi gerekiyor. Buna uygun bir politika izlenmesi lazım” dedi.

Fiyatlandırmalar gözden geçirilmeli

İl Temsilcisi Sarıca, Gaziantep’in pahalı bir kent olduğuna vurgu yaptı, yüksek fiyatların kabul edilebilir olmaktan uzak olduğunu belirtti. Bir nohut dürümünün dahi 20 lirayı bulduğunu hatırlatan Sarıca, şehrimizdeki emekçilerin nohut dürümü dahi tüketemediğine dikkat çekti. “Yeme-içme sektöründeki fiyatlandırmalar gözden geçirilmeli. Çünkü yüksek fiyatlar kentin tüm dinamiklerini etkiliyor. Bunu sadece, kira, enerji, fıstık, un, et maliyetine bağlamak doğru değil, birçok birleşeni var. Yanı başımızdaki Şanlıurfa ve Adana’da aynı yemekler daha uygun. Biz bu yemeklere farklı bir şey katmıyoruz” tespitinde bulundu.

Yüksek fiyatlar yemek ve tatlı sektörüne zarar verecek

Türk İş Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Akif Sarıca, turizme hitap eden ile hitap etmeyen işletmelerin ayrıştırılması gerektiğine dikkat çekti, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu işletmelerin turizm işletme belgelerini alarak daha farklı fiyatlandırmalar olabilir. Nasıl sahildeki bir işletmede bir suyun satış fiyatı farklı oluyorsa Gaziantep’te de turizm belgeli işletmelerde farklı bir fiyatlandırma yapılabilir, Küsget’te bir ciğer kavurması ve 2 ciğer dürümü 160 lira. Bu fiyatlar çok yüksek. Bu fiyatlar uzun vadede yemek ve tatlı sektörüne de zarar verecek.  Çünkü yüksek fiyatlar insanları o mekanlardan uzaklaştırıyor. Bu sürdürülebilir değil.” Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *