ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Emekçi düşmanı tasarı derhal geri çekilmeli

Emekçi düşmanı tasarı derhal geri çekilmeli
YAYINLAMA: 16 Şubat 2021 / 13.16
GÜNCELLEME: 16 Şubat 2021 / 13.16
İş Kanunu’nda yapılan yeni değişiklikle işçilerin kıdem tazminatı, günlük ve haftalık çalışma süresi, süresiz iş akdi hakları gibi tarihsel kazanımlarının bir çırpıda ortadan kaldırıldığına dikkat çeken EMEP İl Başkanı Mecit Bozkurt, işçi ve emekçi düşmanı bu tasarının derhal geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Böylesine insanlık dışı bir tasarıyı hazırlayan bir kuruta asta, "bilim kurulu’ denemeyeceğini ifade eden Bozkurt, “İlgili kanunda değişiklik yapılmak için görevlendirilen bilim kurulunun kendine yakışanı yapmadığını ifade etti. Bozkurt, “Sermaye ve hükümet çevreleri ‘kriz kırbacı’nı bir kere daha şaklatarak işçi ve emekçileri tümden teslim almayı hedeflemektedir.

Çeşitli sermaye kesimleri ve siyasi partiler ‘AB’ye gireceğiz, böylece yaşam standardımız yükselecek’ diye emekçileri beklentiye sokarken, diğer yandan işçi sınıfının onlarca yıllık mücadele ile elde ettiği hakları gasp etmektedir. Ne ‘bilim kurulu’ şarlatanlığı, ne sendika bürokrasisinin ihaneti sınıf bilinçli işçileri, namuslu dürüst sendikacıları bu tarihsel anda belirsizlik ve tereddüde sevk etmemelidir. Onlarda cesaretle ileriye atılıp güçlerini birleştirdiklerinde saldırıyı püskürtmekle kalmayıp gerçek demokrasinin de önünü açacaklardır. Hükümet işçi ve emekçi düşmanı tasarıyı derhal geri çekmelidir. Toplu Sözleşme, Grev ve Lokavt Kanununda değişiklikleri, 35 saatlik haftalık çalışma süresi, iş güvencesi, işsizlik ve sağlık sigortasından herkesin yararlandırılması, sınırsız örgütlenme ve grev hakkı, yoksulluk sınırını temel atan bir asgari ücret gibi işçilerin çıkarına ve demokratikleşme yönünde olmalıdır” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *