ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Emek Platformu’nun mitingi 19 Ocak’ta

Emek Platformu’nun mitingi 19 Ocak’ta
YAYINLAMA: 28 Eylül 2021 / 13.59
GÜNCELLEME: 28 Eylül 2021 / 13.59
Emek Platformu Dönem Sözcüsü Yusuf Şahinler, alınan kararın altında imzası olan Kamu Sen ’in mitinge katılmama kararına anlam veremediklerini açıkladı.

Emek Platformu’nda yer alan sendika ve odaların temsilcilerinin konuyla ilgili olarak Genel İş Sendikasında düzenlediği toplantıda konuşan Şahinler, “Ülkemizde ve kentimizde uzun süredir mücadele yürüten genelde 17, kentimizde 13 kuruluş ve sivil toplum örgütünün aktif şekilde katıldığı Emek Platformu’nun olası bir savaşa karşı açıklamış olduğu eylem ve etkinlik takvimini daha önce kamuoyuna deklare ettik. Bu çerçevede 19 Ocak 2003 Pazar günü Emek Platformu bileşenlerinin yapacağı miting, platform bileşenlerinin (Kamu- Sen dahil) almış olduğu kararlardan biridir. Emek Platformu bu mitinge ayrım gözetmeksizin tüm kitle örgütlerini, esnafları, kamyoncuları, emeklileri kısacası halkın tüm kesimlerini davet etmiştir. Bu miting Emek Platformu’nun kararlarına, ilkelerine uyan herkese açıktır. Bu kararların altına imza atanlardan birisi de Türk Kamu Sen’dir. Tüm bu kararlar alındıktan sonra Kamu-Sen İl Temsilciliği bir açıklama yaparak, mitinge katılmayacağını belirtti. Bunu talihsizlik bir açıklama olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Miting hiçbir kurumun tek başına organizasyonu olmadığını hatırlatan Şahinler, mitingin Emek Platformu bileşenlerinin ortak etkinliği olduğunu vurguladı.

Şahinler, Kamu-Sen çekilse de ülkenin savaşa sokulmasına yolsuzluğa ve yoksulluğa, özelleştirmelere, hak gasplarına karşı mücadeleyi aynı kararlılık ve ilkeleriyle sürdürmeye devam edeceğini kaydetti. Şahinler, mitinge katılım için iktidar partisi AKP’ye teklif götürmediklerini, DSP’de muhatap bulamadıklarını, bunun dışında MHP ve SP dahil partilerin tümüne teklif götürdüklerini, dolayısıyla bu miting belli bir kesimin değil, savaşa karşı olan herkesin katılabileceği miting olduğunu kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *