ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ellerinize sağlık

Ellerinize sağlık
YAYINLAMA: 10 Ağustos 2020 / 12.02
GÜNCELLEME: 10 Ağustos 2020 / 12.04
Ekonomi böyle mi düzelecek?

Makina ve araçlar bankalar tarafından bağlanınca üretim durdu, 300 kişi işsiz kaldı. Trilyonluk iş makinaları hurda yığını olarak çürümeye terkedildi. Bankaların alacağını tahsil etme uğruna gözü kara bir şekilde yıllardır birlikte çalıştığı ve büyük kazanç sağladığı işletmeleri devre dışı bırakmasının, ekonomiye vurulan en büyük darbe olduğu ifade edildi.

Gaziantep’te 20 yıldan bu yana faaliyet gösteren Saray Beton da ekonomik krizden nasibini alan şirketlerden biri oldu. Bankalardan alınan krediler yüksek temerrüt faizleri yüzünden geri ödenemeyince şirket adeta haciz yağmuruna tutularak tesise kilit vuruldu. Bankaların, firmanın tüm araç ve makinaları bağlaması üzerine üretim durduruldu ve 300 çalışan işsiz kaldı.

Nezih ve Veysi Akan kardeşlerin sahibi olduğu Saray Beton A.Ş. Gaziantep’te yıllardır mucur ve beton üretimi yaparak yörenin gözde firmaları arasına girmeyi başardı. Kaliteli üretim yapan Saray Beton, devlete yaptığı işlerin bedelini zamanında alamayınca bankalara olan borçlarını da zamanında ödeyemedi ve yüksek oranda temerrüt faizi yükünün altına girdi. Bankalar, şirketin üretime devam etmesine ve tekerini döndürmesine izin vermeyerek, trilyonlar değerindeki onlarca aracını bağladı ve tesislere el koydu. Başta iş makinaları olmak üzere tüm araç ve gereçler haczedildi.

Şirketin faal olduğu sırada 300 kişinin istihdam edildiği belirtilirken, üretimin K-Z durdurmasıyla bu çalışanlar işsiz kaldı. Trilyonluk iş makinaları ile araç gereç de atıl vaziyette adeta çürümeye terk edildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *