ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Elinizi sıcak sudan soğuk suya vurdurmayacağım”

“Elinizi sıcak sudan soğuk suya vurdurmayacağım”
YAYINLAMA: 15 Temmuz 2022 / 14.35
GÜNCELLEME: 15 Temmuz 2022 / 14.35
Turizm Bakanı Taşar, kadınlara doğal gazın müjdesini verdi...

Turizm Bakanı Gaziantep Milletvekili Mustafa Taşar, dün Tuğcan Otel’de düzenlediği basın toplantısında, önce Gaziantep’in tanıtımı için ocak ayında 54 ülkede aynı anda posterime girecek 40’ar saniyelik iki reklam filmi izlettirdi. Birecik Barajı’nın suları altında kalan arazilerin istimlak paralarının DYP ve AK Partili avukatların tüm engellemesine rağmen 4 trilyonluk ilk diliminin dünden itibaren hak sahiplerine dağıtıldığını, 16 trilyonluk bölümün de önümüzdeki hafta geleceğini açıkladı.

Taşar, konuşmasının başında memur emeklisine yapılan 100 milyon zammın işçi emekli maaşlarına da yansıtılması için hazırlanan kararnamenin köşkte imzadan çıktığının müjdesini verdi. Büyükşehir belediyesi ile imzalanan protokol gereğince kale ve çevresinin düzenlenmesi için gereken 6 trilyonun 2.5 trilyonunun Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacağını, bunun 500 milyarlık bölümünün hemen gönderildiğini açıkladı. Taşar, tarihi camiler ile sebze ve et halinin onarımı için de 340 milyar ödenek ayrıldığını bildirdi.

Çiftçiye doğrudan gelir desteği kapsamına Gaziantep’i de aldırdığını ve bu kapsamda 40 bin 885 çiftçiye 36 trilyon destekleme alımı ödenecekken, MHP’nin ‘Bu ödeme Mustafa Taşar’a yarar düşüncesiyle Gaziantep’i kapsam dışında bıraktırdığını söyleyen Taşar, “Gaziantep’e hipodrom projesini başlattım. Geldiler engellediler. Bizim için önemli olan hizmettir. Bana kale için neden para gönderiyorsun, Celal Doğan’a hizmet ediyorsun diyorlar. Ben Gaziantep’e hizmet ediyorum” dedi. Kendisi hizmet üretirken, bazılarının Birecik Baraj gölüne daldığını hatırlatırken, “Dalgıç adamın bilmesi gerekir. Her ülkenin bir dalgıç haritası vardır ve dünyanın hiçbir yerinde izinsiz dalınmaz. Baraj gölünün altı çamur. Bir batarsın, Allah korusun seni ben bile kurtaramam” diye konuştu.

21 Ekim’de Devlet Bakanı Masum Türker ile görüşerek Gaziantep doğalgaz projesi için gereken 46 milyon dolar dış kredinin kararını Bakanlar Kurulundan çıkardığını anlatan Taşar, “Gaziantepli hanımlara müjde veriyorum. Gaziantep’te evlilik öncesi beyler tarafından hanımlara elini soğuktan sıcağa sokturmayacağım diye söz verilir. Önümüzdeki seneden itibaren Gaziantepli tüm erkeklerin adına bu sözü ben yerine getiriyorum. Gaziantepli hanımlar ucuz enerji sayesinde elini soğuktan sıcağa vurmayacak. Doğalgaz Projesi’ni diğer partiler hayal olarak değerlendiriyordu, biz onların hayalini gerçeğe dönüştürdük” dedi. Doğalgaz projesinin Gaziantep-Mersin ayağının ihalesinin 8 Ekim’de, Malatya-Gaziantep ayağının ise 21 Ekim’de ihale edildiğini açıkladı.

Turizm Bakanı Taşar, “Gaziantep İçme Suyu Projesi için 40 milyon ABD dolar tutarındaki sendikasyon kredisi anlaşmasının yürürlüğü girmesi için gerekli çabayı göstererek, Gaziantep’in su sorununun 2040 yılma kadar çözüme kavuşturulmasını sağladığını hatırlatan Taşar, “Ayrıca Gaziantep Çevre Yolu Projesi için gereken 24 milyon dolar kredi anlaşması için Bakanlar Kurulu’ndan karar çıkarılmasını da sağladım. Şanlıurfa Gaziantep otoyolu için ödenek çıkardık ve iki yönden yol yapım çalışması sürüyor. Mezarlık Kavşağı’nı çevre yoluna bağlantı yolu olduğu için otoyol kapsamına aldırıp, ödenek çıkmasını ve yapım çalışmasının bitirilmesini sağladık.” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *