ANASAYFA arrow right Teknoloji

Elektronik bilet sistemi Nisan ayına uygulamaya girecek

Elektronik bilet sistemi Nisan ayına uygulamaya girecek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.01
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.01
elektronik bilet sisteminin 2014 yılının Nisan ayına kadar tüm Süper Lig maçlarının oynandığı statlarda uygulamaya gireceğini bildirdi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, elektronik bilet sisteminin 2014 yılının Nisan ayına kadar tüm Süper Lig maçlarının oynandığı statlarda uygulamaya gireceğini bildirdi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesini yanıtlayan Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç, elektronik bilet sisteminin 2014 yılının Nisan ayına kadar tüm Süper Lig maçlarının oynandığı statlarda uygulamaya gireceğini söyledi. 
Kılıç, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında faaliyete geçecek olan Elektronik Bilet Sisteminin pilot uygulamalarının altı stadyumda başladığını, diğer stadyumlarda da kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi.
Kılıç, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu, Ali Sami Yen ve Türk Telekom Arena stadyumlarının E-Bilet pilot uygulamasının yapıldığı tesisler olduğunu ifade etti. 
Kılıç, giriş için elektronik biletin zorunlu olarak uygulanacağı stadyumlarda, maçı izlemek için stada girmek isteyen vatandaşların kanunda belirtildiği biçimde adı, soyadı, fotoğrafı ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının alınacağını söyledi. 
Kılıç, Avrupa’da; İtalya, Polonya ve Yunanistan’da, Güney Amerika’da ise Arjantin’de elektronik bilet uygulamasının yapılmakta olduğunu kaydetti. 
Kılıç, elektronik bilet sisteminin tamamıyla dünyada ve ülkede bir sorun haline gelen holiganizm ve sporda şiddetin önüne geçebilmek, huzur ve güvenliği temin edebilmek amacıyla kurulduğunu vurguladı.SHA



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *