ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Elektrikte yüzde 27 kaçak sürüyor

Elektrikte yüzde 27 kaçak sürüyor
YAYINLAMA: 04 Ocak 2021 / 13.53
GÜNCELLEME: 04 Ocak 2021 / 13.53
Yılın ilk üç ayında TEDAŞ’ın kaçak elektrik taramalarında 12 bin aboneden 3 bin 100’ünün elektriği kaçak kullandığı belirlendi. Kaçak elektrik kullandıkları belirlenenlere 1 trilyon 170 milyar para cezası alındı.

TEDAŞ Müessese Müdürü Neşet Demirbağ, kaçak elektrik denetimlerine devam edildiğini ve gecekondu bölgelerinde kaçak elektrik kullanımının çok yaygın olduğunu vurgularken, “Kaçak elektrik kullanımına başvuran belirlendiği zaman çok ağır para cezası ile cezalandırılıyor. Belki de çok az elektrik kullanmış olabilirler, ama bunun 4-5 katı ceza ödemek zorunda kalırlar” dedi.

Yaşanan ekonomik krize rağmen kaçak kullanımda önceki yıllara oranla azalma görüldüğünü söyleyen Demirbağ, 2000’in ilk üç ayında 32.9, 2001’de 29.5 ve 2020’de yüzde 27 kaçak olduğunu belirterek, “Bu yıl bu oranı daha da aşağıya çekeceğiz. Çünkü sıkı bir denetim var. Türkiye ortalamasına göre kayıp ve kaçak oranı düşük. Geçen yıl Türkiye ortalaması yüzde 21 Gaziantep ortalaması yüzde 19’du. Kaçak elektrik kullananı ilk yakaladığımız da para cezası, daha sonra hem para cezası hem de mahkemeye veriyoruz” dedi. Demirbağ, kaçak elektrik kullandıklarıyla ilgili 3 bin dosyanın mahkemede olduğunu kaydetti.

Elektrik abone işlemlerinde 19 Temmuz’a kadar yapı kullanım izni istemediklerini söyleyen Demirbağ, bu tarihe kadar abone olmak isteyenlerin başvurmasını aksi halde belirlenen tarihten itibaren yapı kullanım belgesi getirmeyene abonelik verilmeyeceğini kaydetti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *