ANASAYFA arrow right Ekonomi

Elektrikte, verginin vergisi alınıyor

Elektrikte, verginin vergisi alınıyor
YAYINLAMA: 23 Ağustos 2021 / 20.58
GÜNCELLEME: 23 Ağustos 2021 / 21.10
Gaziantep Turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı ve Büyükpasaj Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yaz, yüksek elektrik faturalarına isyan etti ve ekledi: “Esnafın en büyük sorunu yüksek elektrik faturaları”

Esnafın yüksek elektrik faturası altında ezildiğini dile getiren Başkan Yaz, hükümetin, bu konuya bir an önce el atması gerektiğini söyledi. “13 metrekarelik dükkanıma 423 lira elektrik faturası gelmiş. 423 liranın 94 lirası elektrik dağıtım bedeli, 1,72 kuruş enerji fonu, 4,92 kuruş TRT payı ve KDV 64 lira. Yani 246 liralık elektrik kullanmışım, ama vergilerle beraber 423 lira olarak faturaya yansıyor. Vergilerinde vergisini alıyorlar, birisi çıkıp da bu faturalar neden yüksek demiyor” şeklinde konuştu.

Yüksek elektrik faturası Türkiye’nin kanayan yarası

20 metrekarelik bir dükkana 1750 lira elektrik faturası geldiğini açıklayan -Yaz, “11 metrekarelik dükkanıma 400 lira elektrik faturası gelmiş. İnsanlar yaşadığı soruna çözüm bulmak için Enerji-sa’yı aradığında muhatap bulamıyor. Yüksek elektrik faturası Türkiye’nin kanayan yarasıdır. Dolayısıyla hükümetin bu duruma bir an önce el atması lazım” dedi. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *