ANASAYFA arrow right Ekonomi

Elektrikte, tam anlamıyla soygun düzeni yaşıyoruz

Elektrikte, tam anlamıyla soygun düzeni yaşıyoruz
YAYINLAMA: 22 Ağustos 2021 / 19.57
GÜNCELLEME: 22 Ağustos 2021 / 20.14
1 Temmuz tarihi itibariyle elektriğe yapılan yüzde 15 zammın yanında işyeri konut faturalarındaki yüzde yüze varan artışlar vatandaşı isyan ettirdi. Aboneler, “Elektrikte tam bir soygun düzeni yaşıyoruz. Vatandaşı aptal yerine koyuyorlar. Bize bu durumu açıklayacak bir yetkili var mı?” diye tepki gösterdi

Korona virüs salgını nedeniyle zor bir dönemden geçilirken, 1 Temmuz tarihi itibariyle elektriğe yüzde 15 zam yapılacağı açıklanmıştı. Aboneler, faturalara yüzde 15 zam yansımasını beklerken, yüzde yüz artan faturalar karşısında şaşkına döndü. Tüm ev ve işyerlerinde yaşanan fatura şoku nedeniyle, insanlar nereye, kime başvuracağını şaşırdı. “Bu soygun düzenine son verilmeli. Ekmek parası bulamıyoruz. Kazandığımızı da elektriğe ödüyoruz” tepkileri yükseldi.

Vatandaş, yüksek elektrik faturalarından dert yandı

Milyonlarca vatandaşın evine ekmek götürmekte zorlandığı ve binlerce esnafın dükkanını siftahsız kapattığı ve A’dan Z’ye her şeyin zamlandığı bir dönemde yüksek meblağlarda elektrik faturası gelmesi sert tepkilere neden oldu. Binlerce vatandaş ve esnaf yüksek elektrik faturalarına isyan ederken, böyle giderse yakında mum kullanacaklarını söylüyorlar.

EPDK, elektrik zammını geri çekmeli

Elektriğe gelen zamların Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından belirlendiğini ifade eden Gaziantep Elektrikçiler Odası Başkanı Sadık Keş, zor bir dönemden geçerken, elektriğe yapılan yüzde 15 zammın geri alınması gerektiğini söyledi.

Geçim zorluğu yaşayan vatandaş yüksek elektrik faturasını ödeyemiyor

Geçim zorluğu yaşayan vatandaşın yüksek elektrik faturalarını ödeyemeyeceğini belirten Keş, “EPDK, elektriğe yaptığı zammı geri çekmeli. Kaçak kullananların elektrik bedellerini, yüzdelik olarak diğer faturalara yansıtılıyor. Kaçak kullananların elektrik faturalarını kaçak kullanmayan vatandaştan tahsil ediyorlar. Bu çok yanlış bir uygulama” dedi.

Keş, “Vatandaş faturayı ödeyemediği zaman elektriği kesiliyor, ancak elektriği kullanmak zorunda olduğundan şarteli açıyor, bu defa da kaçaktan işlem yapılıyor ve her ay kullanım bedelinin iki katı fatura geliyor, bunu ödemediğinden her fatura ayrı ayrı avukata veriliyor. Her avukatta vekalet parası alıyor. Bunun önüne geçilmesi lazım” şeklinde konuştu. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *