ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Elektrikler saat 8 -10 arasında ve aksam 19’dan sonra kesilecek

Elektrikler saat 8 -10 arasında ve aksam 19’dan sonra kesilecek
YAYINLAMA: 07 Mayıs 2020 / 17.15
GÜNCELLEME: 07 Mayıs 2020 / 17.15

Zaman zaman düzensiz elektrik kısıtlamalarının getirdiği zararları esnaf ve sanayicinin konu ile ilgili şikayetlerini dile getirerek çözüm istemiştik. Bilindiği gibi programsız elektrik kısıtlaması tüm yurtta belirsiz saatlerde yapılıyor bu yüzden de büyük iş ve üretim kaybı doğuyordu. Bir süre sonra TEK. programsız kesintilerin saatlerini belirlemeye başladı. Bu kez de kesinti süresi belli olmuyordu. Bazı gün bir saatlik elektrik kesintisiyle yetinirken, bazı günler beş, altı saat şehir elektriksiz kalıyordu.

Tüm yurtta eşit adil bir uygulamanın sağlanması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından duruma el konularak yeni bir uygulamaya geçildi buna göre tüm kentlerde. Hakkari ili hariç günde 3.5 saatlik bir elektrik kısıtlamasına gidilecek. Kısıtlamaların iki saati sabahleyin, 1.5 saati da akşam yapılacak

Şehrimizde yeni uygulanan elektrik kısıtlamasına dünden itibaren başlandı. Yeni uygulamaya göre her gün şehrimizde saat 8-10 arasında iki saat, akşamları da saat 19’dan evvel olmamak kaydıyla 1.5 saatlik bir kısıtlama yapılmaya başlandı. Kısıtlamanın saatlerinin belli olması ve tüm yurtta aynı uygulamanın yapılması nedeniyle herkes hakkına razı.

Dün yapılan ilk uygulamada gerek sabahleyin iki saatlik kısıtlamada, gerekse akşamki kısıtlamada bir dakikalık dahi bir gecikme olmadı. Dileğimiz bu tür uygulamanın aksaksız devamı. Zira arızalar bir başlayıp, normal kısıtlamalara eklenince bütün gün vatandaş iş yapmadan beklemek durumunda kalıyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *