ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Elektrik zamları da incelenmeli 

Elektrik zamları da incelenmeli 
YAYINLAMA: 13 Eylül 2020 / 16.58
GÜNCELLEME: 13 Eylül 2020 / 16.58
Doğal gazdan sonra elektrikte de fahiş fiyata inceleme talebi..

Doğal gaz fiyatlarında ortaya çıkarılan yüksek fiyat politikasından sonra, TEDAŞ’ın da enerji maliyetlerini kamuoyuna açıklamasını isteyen GSO Başkanı Nejat Koçer, doğalgaz da ortaya çıkan fiyatlandırmanın “vurgun” noktasına geldiğine dikkat çekti. Koçer, TEDAŞ’ın zam politikasını açıklaması için kampanya başlattıklarını açıkladı.

GSO Başkanı Koçer, benzer fiyatlandırma vurgununun elektrik fiyatlarında da yaşandığını belirterek, “Yüzde 88 enflasyonun olduğu bir ülkede, elektrik fiyatlarına yüzde 122’lik zam yapan TED AŞ, bu zammın gerekçelerini ve 2002 yılındaki fiyat politikasını kamuoyuna açıklamalıdır. Yapılan sorumsuz ve mesnetsiz zamları kabul etmiyoruz. Sanayide en büyük maliyet unsuru olan enerji, mevcut fiyat politikaları ile ülkenin rekabet gücünü yok etme noktasına getirdi. Neye ve hangi kritere göre yapıldığını bilmediğimiz elektrik zamlarının, hükümet tarafından incelemeye alınmasını ve sonucun kamuoyuna açıklanmasını istiyoruz” diye konuştu.

GSO Başkanı Koçer, TEDAŞ’ın kaçak elektrikle mücadele etmek yerine, bunun bedelini kayıtlı abonelere ödetmeye çalıştığını belirterek, kriz döneminde re-el sektöre kaynak ayırmayan, destek taleplerini yanıtsız bırakan hükümetin, TEDAŞ’ın fiyatlandırma politikalarına müdahale etmesinin zamanının geldiğini açıkladı. Koçer, TEDAŞ’ın zam politikalarını açıklaması için kampanya başlattıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *