ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Elektrik ve su abonesinden 1130 lira depozito alınıyor

Elektrik ve su abonesinden 1130 lira depozito alınıyor
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 13.19
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 13.19

Belediye işletmeleri Genel Müdürü Adil Tahtacı, abonelerle mukavelelerin her fiyat değişmesinde yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Son günlerde 15-20 yıllık ve daha önce su ve elektrik alan abonelerden yeniden 1130 liralık elektrik ve su depoziti alınmaya başlandı. Eski abonelerden de su ve elektrik depoziti alınması üzerine bilgilerine başvurduğumuz Belediye İşletmeler Genel Müdürü Adil Tahtacı konu ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

«Su ve elektrik ücretinin her artışında abonelerle yeniden mukavele yapılması ve iki aylık su ve elektrik ücreti tutarında da depozit alınması yönetmelik gereğidir.

8-10 yıldan beri su ve elektrik ücretlerinde artış kaydedildiği halde abonelerle yeni mukavele yapılıp, yeni depozitler alınmamıştır. Su aboneleriyle yönetmeliğin 3. maddesine göre, elektrik aboneleriyle de yönetmenliğin 25. maddesi gereğince yeniden mukavele yapılması ve yeni ücret durumuna göre depozit alınması gerekir. Biz de yönet meliklerin amir hükümlerine göre su ve elektrik abonelerimizle yeni mukavele yapıp iki aylık sarfiyat tutarın da depozit alıyoruz. Durum bundan ibarettir.”

Gazetemize vatandaşlar tarafından iletilen yeni depozit makbuzlarında su için 24 lira, elektrik için ise 980 lira alındığı görüldü. Depozit ücretleri elektrik ve su parasıyla birlikte alınıyor. Dileyen vatandaşlar beklemeden bağlı bulundukları tahsilat şubesine uğrayarak depozitosunu yatırabilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *