ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Elektrik sıkıntısı had safhaya ulaşacak

Elektrik sıkıntısı had safhaya ulaşacak
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 12.38
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 12.38

Elektrik mühendisleri, yaklaşan kış mevsimi nedeniyle TEDAŞ’ı ve vatandaşları uyardı. Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Erol Karabay, kesintileri gidermeye yönelik yeteri kadar yenileme ve bakım çalışması yapılmadığını belirterek, halkı karanlık günlerin beklediğini söyledi.

Trafo ve nakil hatları yıllardır bakımsız ve yetersiz olmasına rağmen bu alanda ciddi hiçbir çalışma yapılmadığını söyleyen Karabay, “Böyle olunca mevcut tesisler ve tesisatlar tüketime yanıt vermekte zorlanıyor, yeterli olmuyor. Tüketim her yıl artıyor, fakat tesis aynı. TEDAŞ’ta teknik personel eksiği had safhada. Bu yüzden arıza ve bakımlara zamanında yetişilmiyor ve arızanın kısa sürede giderilmesi zorlaşıyor. Bu sorun kış mevsiminde kendini daha açık şekilde gösterecek. Özellikle elektrik sobaları başta olmak üzere ısıtıcı ve diğer cihazların devreye girmesiyle enerji tüketiminde artış olacak, ama mevcut trafo ve nakil hatları yeterli değil.

Yaşanan ekonomik krizin kent yaşamını olumsuz etkilediğini hatırlatan Karabay, elektrik, su ve telefon giderlerinin üst üste gelmesiyle yoksullaştırılan halkın tüm bunların altından kalkmaz olduğunu söyleyen Karabay, “Enerji fiyatlarına yapılan acımasızca zamlar halkı kaçak tüketime yöneltiyor. EMO olarak biz her zaman şunu söylüyoruz, elektrik hayatın önemli bir parçası. Bu nedenle bunların maliyeti çok az bir artış üzerinden hesaplanarak tahsil edilmeli. Başka türlü insanların bu hizmetlerden faydalanmaları imkansız, her gün zam yapılarak hizmet yapılmaz. Her gün yapılan zam kaçak tüketimi artırır. Yetkililer artık zammın çözüm olmadığını bilmeli. Bu hizmetlerden herkesin faydalanabilmesi ancak kullanılan hizmetlerin bedelini ödemekle mümkün olabilir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *