ANASAYFA arrow right Teknoloji

Elektrik kesintisi mahalleliyi sokağa döktü

Elektrik kesintisi mahalleliyi sokağa döktü
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.02
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.02
Gaziantep’te sürekli elektriklerinin kesildiğini ileri sürülen mahalleliler sokağa dökülerek yetkililerden yardım istedi.
Gaziantep’te sürekli elektriklerinin kesildiğini ileri sürülen mahalleliler sokağa dökülerek yetkililerden yardım istedi.
Şahinbey ilçesi Vatan Mahallesi’nde 15 gündür elektrik akımlarının sürekli kesildiğini ileri süren mahalle sakinleri yetkililerden yardım istedi. Sokağa dökülen çok sayıda vatandaş Tedaş yetkililerinin bölgedeki sorunu bir türlü gideremediğini savundu. Mahalle Muhtarı Fahrettin Polat elektrik kesintileri ile ilgili gerekli bütün mercilere ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, “3 yıldır mahallemizde bir türlü elektrik kesintilerine karşı kalıcı bir çözüm bulunamadı. Her gün Tedaş’ı defalarca telefonla arayarak yardım istiyoruz ama hiçbir yetkiliye ulaşamıyoruz. Dün geceden beri ciddi anlamda burada mağdur olduk. Ben muhtar olarak mahalle sakinlerine durumu izah edemiyorum. Yetkililerden isteğimiz bu sorunun bir an önce çözülmesidir” dedi.
Mahalle sakini Bekir Polat Tedaş yetkililerinin kaçak elektrik bahanesiyle sürekli mahalle sakinlerine ceza kestiğini savunarak, “Mahallemizde kaçak elektrik kullanımı yoktur eğer varsa da bu Tedaş’ın kendi hatasıdır. Yetkililer elektrik faturası 2 gün geciktiği zaman gelip elektriklerimizi anında kesiyorlar. Elektrik kesmesini biliyorsanız bu 15 gündür bu kadar vatandaş karanlıkta. Buradan Tedaş yetkililerine, valimize bu sorunun çözülmesi için seslenmek istiyorum. Ayrıca ricamız şu, eğer bu sorunu çözeceklerse çözsünler yoksa bu trafolarını buradan söküp götürsünler. Bizde gaz lambaları ile evimizi aydınlatmaya başlarız.
Elektrik kesintisi nedeniyle merdivenden düşerek kolunu kırdığını ifade eden Kadir Ceylan, “Dün gece geç saatlerde çocuklarım hastaydı ve hastaneye götürmek istedim. Gece merdivenlerden inerken karanlık olduğu için merdivende ayağım kaydı ve düştüm. Düşüncede kolumu kırdım. Mahallemizin bu sorunun artık çözülmesini istiyoruz” diye konuştu.
Evdeki elektronik eşyalarının akımların gidip gelmesi yüzünden bozulduğunu iddia eden Ali Süral, “Elektrik kesintilerinden artık bıktık. Buradaki sorun bir türlü çözülemiyor ve her gün evdeki elektronik cihazlarımızdan biri bozuluyor. Benim evimde güç şartlarla aldığım çamaşır makinesi elektrik akımlarının gidip gelmesi yüzünden bozuldu. Ne yapacağımı bilmiyorum ve hala mahallemizde elektrikler kesiliyor” şeklinde konuştu.HA



Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *