ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Elektrik kabloları yer altına alınıyor

Elektrik kabloları yer altına alınıyor
YAYINLAMA: 02 Ağustos 2021 / 14.45
GÜNCELLEME: 02 Ağustos 2021 / 14.45
TEDAŞ’ın kent merkezindeki en işlek 16 cadde ve sokaktaki elektrik tellerini yer altına alma çalışması sürüyor.

TEDAŞ Müessese Müdürü Neşet Demirbağ, elektrik tellerini yer altına alma çalışmasına hız verdiklerini belirterek, imarlı bölgelerdeki yeni elektrik tesisatının yer altına alındığını, bu arada kent merkezinde de aynı çalışmanın sürdürüldüğünü açıkladı.

Demirbağ, elektrik hatları yer altına alındığında kabloların iklim şartları ve dış etkenlerden tahrip olmayacağından arızaların en aza ineceğini bildirdi.

Neşet Demirbağ, “Şehrimizin belirli bölgelerinde görüntü kirliliği, elektrik kazaları, teknik kayıplar ve elektrik şebekesini engelleyen ağaç kesimleri de önlenmiş olacak. Cadde ve sokaklarda her anlamda bir rahatlama sağlanacak" dedi.

Demirbağ, şehirde yer altı kablo şebeke çalışmalarının 31 Aralık 2002 tarihine kadar tamamlanmış olacağını söyledi. Bu arada yer altı elektrik şebekesi düşe-me işinin yapıldığı cadde ve sokaklar şunlar; Eski Saray Caddesi, Hamdi Kutlar Caddesi, Kiremit Caddesi, Dr. Mithat Caddesi, Bağrı Yanık Sokak, Şehitkâmil Caddesi, Özgüler Sokak, Fedai Ökkeş Caddesi,- Şehit Mahmut Caddesi, Karlık Caddesi, Foto Paşa Caddesi, İshak Paşa Caddesi, Şıh Topuz Caddesi Bal Ali Caddesi ve Mardin Tepe Sokak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *