ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Elektrik fiyatları düşürülüpfaizler tamamen silinmeli

Elektrik fiyatları düşürülüpfaizler tamamen silinmeli
YAYINLAMA: 15 Ekim 2021 / 13.13
GÜNCELLEME: 15 Ekim 2021 / 13.13
İşsizliğin yanı sıra elektrik fiyatlarının pahalı olmasının kaçak tüketimi artırdığını belirten Elektrikçiler Odası Başkanı Mustafa Şimşek, hükümetin enerji fiyatını aşağıya çekip, faizleri tamamen silmesi gerektiğini vurguladı. Şimşek, 1 Ocak’tan itibaren elektrik faturalarına yansıtılan güç bedelinin kalktığını kaydetti.

Artan işsizlik ve halkın alım gücünün düşmesi, hayat pahalılığı ve ekonomik sıkıntıların halkı kaçak tüketime yönelttiğini söyleyen Şimşek, “Halk işsiz ve aç. Hayat pahalı. Park ve kıraathaneler insan dolu. Hükümet en kısa zamanda işsizliğe çözüm bulmalı. İnsanlar, buralardan çıkarılıp üretime kazandırmalı. İstihdam alanları açılmalı. Eğer insanlar bu durumdan kurtarılırsa kimse kaçak tüketime yönelmez. Ayrıca fiyatlar da makul ölçülere çekilmeli, çünkü çok pahalı. Aksi halde kaçak tüketimin önüne geçilemez. Bundan da en fazla yine elektrik borcunu zamanın da ödeyen, dürüst vatandaşlar zarar görecektir” dedi.

Elektrik faizlerinin silinmesi için hükümetin çalışmasını da desteklediklerini söyleyen Şimşek, “Elektrik hem pahalı, hem faizler yüksek. İnsanlar ödeyemiyor ve faizler sürekli katlanıyor. Bu konuda düzenleme yapılması gerek. Faizler silinmeli, anapara taksite bağlanmalıdır” dedi. Şimşek, “Böyle bir düzenleme piyasada önemli rahatlama yaratacak, üretimin artmasına katkıda bulunacaktır” şeklinde konuştu.

Şimşek, 1 Ocak 2001’den itibaren elektrikte güç bedeli tahsilinin kaldırıldığını, bu nedenle abonelerin gelen faturaları iyi kontrol etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *