ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Elektrik Fakültesi’nden 6 öğretim üyesi ayrıldı

Elektrik Fakültesi’nden 6 öğretim üyesi ayrıldı
YAYINLAMA: 06 Ocak 2023 / 11.29
GÜNCELLEME: 08 Ocak 2023 / 16.20
Gaziantep ODTÜ kapanacak mı?

Öğrenciler yatacak yer bulmakta büyük güçlüklerle karşılaşıyor.

Anavatan Partisi İl Başkanının talebi üzerine, Gaziantep’in dert ve sorunlarını parti binasında yaptığımız görüşmede anlattık ve yeni milletvekillerimiz adına genel sekreter Sayın Mustafa Taşar’la konuştuk.

Konuşan: Adil Daİ

Sayın Mustafa Taşar’a üçüncü soru şu oldu:

-Gaziantep bundan 100 yıl önce bir tıp fakültesine, bir yüksek ipekçilik okuluna ve bir eczacılık okuluna sahipti. Bugün Türkiye’mizin ücra köşelerine bile fakülteler açıldığı halde bir tıp fakültesini Gaziantep’e getiremedik.

Bir tek Orta Doğu Teknik Üniversitesinin Gaziantep Bölümü var. Yüksek Öğretim Kanununun çıkışı ve ilgi gösterilmemesi, bu ilim yuvasının da kapanacağı korkusunu doğurdu yüreklerimizde…

Durum şudur:

ODTÜ Gaziantep’e Elektrik ve Makine Fakültelerini açınca, kaliteli bir öğretim kadrosunu gönderebilmek amacıyla, “Gaziantep Tazminatı” adıyla bir ek ödeme veriyordu öğretim görevlilerine. Ve YÖK çıkıncaya kadar Gaziantep Kampüsünün gerçekten kuvvetli ve seviyeli bir öğretim yaptığı tespit edilmişti.

Tazminatlar kuşa çevrildi, şehirdeki lojmanlar boşaltıldı…

Sonuç: Elektrik Fakültesinin 6 öğretim üyesi ayrıldı, gitti…

Elektrik Bölümü öğretime devam edecek mi bilemiyoruz…

Öte yandan, ODTÜ’ye giriş hakkı kazanmış olan öğrenciler, Türkiye’nin her yanından Gaziantep’e gelmekte fakat pek çoğu geldiğine bin pişman olmaktadır. Nedeni şu; Üniversite öğrencisi oldum diye sevinerek gelen genç, Gaziantep’te yatacak yer bile bulamamaktadır.

ODTÜ’nün öğrenci yurdu ağzına kadar doludur. Yeni gelen öğrenciler tam anlamıyla perişan durumdadır. Ne “Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu” ne de “Gaziantep Eğitim Vakfı” üniversitede okumak için gelen ve sokakta kalan bu öğrencilerle ilgilenmemişler…

Şu anda ODTÜ’nün 250 öğrencisi, Sayın Vali Fikret Koçak’ın insani duygu ve gayretiyle öğretmen kurs okulu haline getirilen eski Eğitim Enstitüsü binasında, kalorifersiz yatakhanelerde diyojen hayatı yaşamaktadır.

Bu öğrencilerden bir kısmı, kazandıkları üniversite sınav haklarından bile vaz geçerek, kayıtlarını sildirip memleketlerine dönmek istemişlerdir, idarecilerin çabası, Vali beyin yardımı sayesinde zorlukla öğrenimlerine devam etmektedirler.

Eğitim Enstitüsünde yatan bu öğrenciler 15 Aralık’ta o yatakhanelerden de çıkarılacaklardır. Çünkü Türkiye’nin çeşitli yörelerinden kurs görecek öğretmenler gelecektir…

Gaziantep’te okuyup Türkiye’ye dağılacak olan bu gençlerin derdine derhal çare bulunması, en azından Kredi ve Yurtlar Kurumunun Gaziantep’te 1-2 oteli kiralayarak bu öğrencilere yatacak yer temin etmesi zorunludur.

Biz Gaziantep’te okuyanlara kucak açabilirsek, dertlerine çare bulabilirsek bu şehre okumaya gelen bulunur ve Gaziantep’e yeni fakülteler açılabilir…

Sayın Taşar’ın konuya eğilmesi, kısa sürede bu büyük problemi de halledecektir sanıyoruz…

Ve bekliyoruz…

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *