ANASAYFA arrow right Ekonomi

"Elektrik, doğal gaz, su faturalarındaki vergiler kaldırılsın"

"Elektrik, doğal gaz, su faturalarındaki vergiler kaldırılsın"
YAYINLAMA: 24 Ocak 2021 / 17.32
GÜNCELLEME: 24 Ocak 2021 / 17.32
CHP'li Gürer, elektrik ve doğalgaz tüketim vergisi, çevre temizlik vergisi, katma değer vergisi, elektrik faturalarına eklenen TRT payı ve enerji fonu kesintisi ile doğalgaz özel tüketim vergisinin, bu yılın sonuna kadar vatandaşın ödeyeceği faturalardan muaf tutulmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, elektrik, doğalgaz ve su faturalarına yansıtılan her türlü vergi ve fon tutarlarından, 2021 yılı sonuna kadar tüm abonelerin muaf tutulması için Meclis’e kanun teklifi verdi.

Gürer, kanun teklifinde pandemi sürecinden ve ekonomik koşullardan olumsuz etkilenen yurttaşların faturalarını ödemekte zorluk çektiklerini belirtti.

Gürer, elektrik ve doğalgaz tüketim vergisi, çevre temizlik vergisi, katma değer vergisi, elektrik faturalarına eklenen TRT payı ve enerji fonu kesintisi ile doğalgaz özel tüketim vergisinin, bu yılın sonuna kadar vatandaşın ödeyeceği faturalardan muaf tutulmasını istedi.  

"40 milyon açlık sınırın altında yaşıyor"

40 milyon insanın açlık sınırı altında yaşadığını vurgulayan Gürer, şunları söyledi:  “2 yıllık süreç zarfında elektrik, su ve doğalgaz faturalarına gelen zamlar, faturalardaki fahiş vergiler ve haksız katma payları genelde halkın tamamını, özelde ise dar gelirli vatandaşları mağdur ediyor.

“Salgın döneminde dahi dağıtım bedeli, enerji fonu, TRT payı, belediye tüketim vergisi, KDV gibi vergi ve fonların faturalara yansıtılmaya devam edilmesi mağduriyetlerin artmasına sebebiyet veriyor. Doğalgaza  ve elektriğe gelen zamların yanında faturalarda tahsil edilen vergi ve fon tutarları, ödenemeyen faturalar yığının oluşmasına neden oluyor ve ciddi mağduriyetlere sebebiyet veriyor.” 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *