ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Elektrik borçları taksitlendiriliyor

Elektrik borçları taksitlendiriliyor
YAYINLAMA: 10 Haziran 2022 / 19.52
GÜNCELLEME: 10 Haziran 2022 / 19.52
Kriz nedeniyle elektrik ve telefon faturalarını ödeyemeyerek yüklü faizlerin altına giren vatandaşa müjdeli haber! AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine, krizden dolayı ödeneme-yen elektrik ve telefon faturalarının faizlerinde önemli indirimlere gidilerek ana borçlar için uzun vadeli taksit imkanı getirilecek.

Krizde elektrik faturalarını ödeyemeyen vatandaşlar için hükümet çalışma başlattı. Birikmiş elektrik borçlarının faizinin bir böl-mü silinerek taksitle ödeme kolaylığı getiriliyor. Hükümet vergi barışından sonra şimdi de kriz nedeniyle elektrik ve telefon faturasını ödeyemeyen vatandaşlar için ödeme kolaylığı getirmeye hazırlanıyor.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine harekete geçen Enerji Bakanlığı’nın hazırladığı yeni ödeme planından, borcunu ödeyemediği için elektriği kesilen 600 bin civarında abone yararlanacak. Birikmiş elektrik borcunu ödeyemeyenler için önce faizler konusunda indirime gidilecek, sonra kalan anaparanın taksitlendirilmesi gündeme gelecek.

Birikmiş elektrik faturaları konusunda iki alternatif üzerinde durulduğu bildirildi. Birinci alternatifin anaparanın tamamen ödenmesi şartıyla tüm faiz borcunun silinmesi, İkincisi ise faizlerin vergi affında olduğu gibi TEFE’ye endekslenmesi ve ana parayla birlikte taksitlendirilmesi. Hükümetin gündeminde bulunan bir başka konu ise vatandaşların Telekom’a olan borçlarıyla ilgili. Bakanlar ve AKP’lilerin, birikmiş telefon borçları konusunda da bir kolaylık getirilip getirilmeyeceğini araştırdığı bildirildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *