ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ekonomik, sosyal ve sonunda siyasal kriz 

Ekonomik, sosyal ve sonunda siyasal kriz 
YAYINLAMA: 01 Ağustos 2021 / 20.17
GÜNCELLEME: 01 Ağustos 2021 / 20.17
Hukukçular, son iki yıldan bu yana yaşanan ekonomik krizin toplumsal yapıyı temelinden etkilediğini vurgularken, “Ekonomik kriz sosyal krize, sosyal kriz de siyasal krize neden oldu” diye konuştu. Adliyeye gelen dosya sayısındaki artışın toplumdaki sosyal patlamanın en önemli göstergesi olduğuna dikkat çekildi.

DSP-MHP-ANAP Koalisyonu’nun neden olduğu ekonomik krizle birlikte binlerce insanın önce işini, sonra aşını, ardından eşini ve yuvasını kaybettiğine dikkat çekilerek, “Ekonomik kriz toplumsal dengeleri kökünden sarstı. İnsanlar işlerinden olunca, sosyal güvenlik haklarını da kaybetti. Evine ekmek götüremez hale gelen binlerce insan bugün çaresizlik içinde ve saatli bomba gibi aramızda dolaşıyorlar” denildi.

Konuyla ilgili olarak Sabah’ın sorularını yanıtlayan Başsavcı Ahmet Karayiğit, suç oranlarının hızlı artışından bir hukukçu olarak büyük endişe duyduklarını kaydederken, “Bundan iki yıl önce yıl boyunca gelen dosya sayısı 15-16 bin civarında idi. Şu anda dosya sayısı 24 bine ulaştı. Toplumsal barış tamamen bozulmuş durumda ve insanlar çok ciddi sıkıntı yaşıyor. Suç oranlarının bu kadar artmasına karşılık kadro aynı” diye konuştu.

Asliye Hukuk Mahkemeleri’ne açılan davaların son zamanlarda yüzde 60-70’e varan kısmını boşanma davalarının oluşturduğunu söyleyen Karayiğit, “Daha önce Asliye Hukuk Mahkemeleri’ne açılan davaların yüzde 20-25’ini oluşturan boşanma davaları, bugün yüzde 60'lara tırmanmış durumda. İşini, aşını kaybeden insanlar, eşlerini ve yuvasını da kaybetme noktasına geldi. Bu gelişmeler toplumsal açıdan büyük kaygı veriyor. Günde birkaç kişi kapımı çalıp benden kendisine iş bulmamı istiyor. Benim bu konuda bir gücüm ve olanağım olmadığı halde, benden iş isteme noktasına gelindiğine göre, bu insanların bana bir mesaj vermeye çalıştığını algılıyorum” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *