ANASAYFA arrow right Ekonomi

Ekonomik Reform Paketi ile geriye dönük ek vergiler, halkın sırtına bindirilecek

Ekonomik Reform Paketi ile geriye dönük ek vergiler, halkın sırtına bindirilecek
YAYINLAMA: 16 Mart 2021 / 14.19
GÜNCELLEME: 16 Mart 2021 / 14.19
CHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomi Reform Paketine ilişkin, ‘Örtülü IMF Programı olacağı’ değerlendirmesini yaptı.

CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanlığı tarafından hazırlanan raporda, hükümetin açıkladığı ‘Ekonomik Reform Paketi’ne ilişkin “Ekonomik reform değil halka ek yük paketi” tespiti yapıldı. Paketin ‘Örtülü IMF programı’ olduğu değerlendirmesinde bulunuldu.

Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'in haberine göre pakete ilişkin CHP’nin raporunda yer alan tespitler şöyle:

‘İktidar halkın ve esnafın üstüne yeni yükler bindirme hazırlığında’

“Ekonomik Reform Paketi ile geriye dönük ek vergiler, salgında desteksiz bırakılan halkın sırtına bindirilecek. İktidar, salgında doğru düzgün ekonomik destek vermediği halde şimdi 2020’yi de kapsayacak şekilde geriye dönük ek vergilerle işletmelerin, esnafın, şirketlerin ve halkın üzerine yeni yükler bindirme hazırlığına girişti.”

‘Paket 5 Nisan 1994 kararlarından kopya’

“IMF Türkiye Masası’nın tespit ve önerileri anımsandığında, Ekonomik Reform Paketi’nin, örtülü IMF Programı olacağı ve 5 Nisan 1994 kararlarından kopyalandığı anlaşılıyor.”

‘Örtülü ımf programı’

“İktidar, her ne kadar IMF’ye muhtaç olmadığını söylese de IMF açıklamalarından ve hazırlanan Ekonomik Reform Paketi’ne yönelik yansıyan bilgilerden anlaşıldığı kadarıyla IMF’nin önerileri arasında yer alan mali konsolidasyon ve ek vergilerin yer alacağı bir ‘örtülü IMF programı’ uygulamaya konulacak.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *