ANASAYFA arrow right Ekonomi

Ekonomik problemler esnafımızı çok yıprattı

Ekonomik problemler esnafımızı çok yıprattı
YAYINLAMA: 18 Haziran 2021 / 21.10
GÜNCELLEME: 18 Haziran 2021 / 21.25
Çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini vurgulayan Deva Partisi Gaziantep İl Başkanı Av. Ertuğrul Kaya, “Gaziantep’te kapı, kapı, adım adım ve yüz yüze bir siyaset anlayışı benimsiyoruz” ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Av. Ertuğrul Kaya, Şahinbey İlçe Başkanı Av. Barış Bayhan, Şehitkamil İlçe Başkanı Murat Demirtaş, il ve ilçe tüm yönetim kurulu üyeleri Çarşamba ve Perşembe olmak üzere haftanın iki günü kapı kapı, dükkan dükkan, mahalle mahalle gezerek, esnafın, işçinin, vatandaşın sorunlarını dinliyor.

Başkan Kaya, “Vatandaşlarımız umutsuzluğa kapılmasın, DEVA Partisi var.  Genel Başkanımız Ali Babacan, ekonominin başında yıllarca memlekete hizmet etti, çok güzel işler yaptı. Liyakatli, dürüst kadrolarımız var. 81 ildeki arkadaşlarımız çalışıyorlar. Gaziantepli vatandaşlarımız rahat olsun. İlk seçimde kendilerini kötü yönetimden kurtaracağız, bu konuda kararlıyız” değerlendirmesini yaptı.

Halkın, DEVA Partisi’ne büyük bir teveccühünün olduğunu belirten Kaya, “Hemşerilerimiz meselelere sağ duyulu bakar. Problemlerin çözümünün DEVA Partisi’nde olduğunu görüyorlar ve bunu söylüyorlar. Gittiğimiz her yerde müthiş bir ilgi görüyoruz, bundan çok mutluyuz. İlgi gördükçe sorumluluğumuz da artıyor ve daha fazla çalışma planlaması yapıyoruz” diye konuşma yaptı.

Halk ile iç içe olduklarını belirten Kaya, “Esnafımızın, çiftçilerimizin, işçimizin, memurlarımızın ve vatandaşlarımızın sorunlarını bire bir dinliyoruz. Gerçekten Türkiye çok zor günlerden geçiyor. Ekonomik problemler esnafımızı çok yıprattı. 90 ve 360 günlük eylem planlarımız üzerinde çalışıyoruz. 90 günlük acil eylem planımız hazır, siyasette bu uygulamayı ilk biz yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Ekonomide çok ciddi bir daralma oldu

Başkan Kaya, pandemi döneminde esnafın hükümetten yeteri kadar destek alamadığını anlatırken, “Kira ve en son açıklanan 3 ve 5 bin liralık bir destek maalesef esnafımızın sorunlarına çözüm olmaktan uzak. Çünkü kira, elektrik, SGK, BAĞKUR primleri işliyor, mevcut hali hazırda ki krediler ve faizleri işliyor. Bunlara ilişkin topyekün bir planlama yapılması gerekirken, sunulan paket ağrı kesici bile değil. Ekonomide çok ciddi bir daralma oldu. Bu nedenle enflasyonda ciddi artışlar yaşandı. Birçok esnaf kepenk kapatıyor. Özellikle yemek sektöründekilerin problemleri daha büyük. Bu sektörde çalışan işçilerimiz kaderlerine terk edildi. Gaziantep’in şampiyon belediye olduğu ilan edildi. Ancak şampiyonluğun gereği olanı sahada göremiyoruz, küme düşmeye doğru gidiyoruz” açıklamasında bulundu.

Kaynaklarımız tükendi döviz rezervlerimiz eridi

Kentin trafik, elektrik, su gibi problemlerinin olduğunu hatırlatan Kaya, “Hafif bir rüzgâr veya yağışta şehrin elektrikleri kesiliyor. Bu şampiyon belediyecilikle uyuşmuyor. Elektrik belediyelerin koordinasyonunda değil diyebilirler, ama öyle olmuyor. Meseleyi dağıtım şirketinin üzerine atarak sorunlar çözülmüyor. O nedenle bu problemleri koordineli şekilde çözmeleri gerekiyor. Şehirde her geçen gün intiharlar artıyor. Bir Belediye Başkanı; ‘Eğer intiharlar ekonomiye bağlı olsaydı, memleketin yarısı intihar ederdi’ diyor. İnsanlarımız çaresiz, umutsuz, umutsuz insanda ölümü tercih ediyor. Gençlerimiz işsiz ve ev genci denen bir topluluk oluştu. Bu sorunların hamasi söylemlerle çözülmesi mümkün değil. Şu anda finans kuruluşları Türkiye’ye kredi vermeye yanaşmıyor. Çünkü kaynaklarımız tükendi, döviz rezervlerimiz eridi” ifadelerini kullandı.

  1. Zırhlı Tugay arazisinin Medeniyet Ormanı yapılmasını istiyoruz
  2. Zırhlı Tugay arazisinin imara açılmasına değinen Deva Partisi Gaziantep İl Başkanı Avukat Ertuğrul Kaya, konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı: “Bu konuda ki duruşumuz çok net. 7 Parti İl Başkanı bir araya gelerek söz konusu 5. Zırhlı Tugay alanının imara açılmasına karşı olduğumuz beyan ettik. Çünkü Şahinbey ve Şehitkamil Bölgeleri’nde imarı yapılmış alanlar var. Bu alanlar şehrimizin 10 yıllık nüfus artışını karşılayacak düzeyde. Hal böyle iken şehirde konut ihtiyacı var demek yanlış olur. Ayrıca askeri bir alanın kesinlikle konut alanına dönüştürülemeyeceğine ilişkin mevzuat yükümlülükleri bulunuyor.

Şehrimizde yeşil alanlar her geçen gün azalıyor. Mevcut yer, şehrimizin hava koridorudur. Eğer burası imara açılırsa zararını hep beraber göreceğiz. O nedenle imara karşıyız ve buraya Medeniyet Ormanı yapılmasını istiyoruz. Gelecek nesillerimize bunu bırakmalıyız.” Hüseyin Karataş

 

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *