ANASAYFA arrow right Yaşam

Ekonomik kriz protestoları sürüyor: "Geçinemiyoruz"

Ekonomik kriz protestoları sürüyor: "Geçinemiyoruz"
YAYINLAMA: 25 Kasım 2021 / 16.17
GÜNCELLEME: 25 Kasım 2021 / 16.17
Döviz kurundaki artış nedeniyle İstanbul başta olmak üzere birçok ilde "hükümet istifa" sloganıyla protesto gösterileri düzenlendi.

İstanbul'da 57 kişi gözaltına alındı.

Kur artışlarının ekonomik etkileri nedeniyle Türkiye genelinde hükümetin istifasını talep edenler eylemlerini bugün de sürdürdü.

Eylemlerde "Geçinemiyoz" ve "Hükümet istifa" sloganları atıldı.

23 Kasım’da Dolar, TL karşısında 13.50, Euro da Türk Lirası karşısında 15.20 seviyesine yükselmiş, Türkiye tarihinin en yüksek döviz kurlarının kayda geçmesi ve ekonomideki gidişatın zamlarla birlikte ağırlaşmasının ardından vatandaşlar çeşitli il ve ilçelerde sokağa çıkmıştı.

Aynı gün sokağa çıkan yurttaşlar, dün akşam da İstanbul, Adana, Bursa, Antalya, Mersin, Diyarbakır, Hatay, Edirne, Eskişehir, Denizli ve Samsun'da eylemler yaptı.

İstanbul’da gözaltı

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, Kadıköy'de yapılan protestolarda polisin sert müdahalesi olduğunu belirtti ve 55 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

İstanbul Emniyeti'nden ise gözaltılara ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. ÇHD İstanbul Şubesi ise Kadıköy’de gözaltına alınanlar hakkında 2911 sayılı “toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” suçlamasıyla işlem yapıldığını, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılacaklarını yazdı.

Avcılar'da Avcılar Deprem Heykeli önünde yapılması planlanan basın açıklaması polisin engellemeleri üzerine Avcılar Emekliler Parkı'nda yapıldı.

Şişli'de de eylem yapmak isteyen yurttaşlara polis müdahalesi oldu. Burada 2 kişi gözaltına alındı.

Ankara’da yürüyüş, Mersin’de müdahale

Mersin'de "Geçinemiyoruz" diyen vatandaşlara da polis müdahale etti. Halkevleri, Çanakkale'de de Mümtaz Pirinççiler meydanında sokağa çıkanlara polisin saldırdığını, ilk belirlemelere göre 13 gözaltı olduğunu yazdı.

Ankara’da AKP yönetimine ve ekonomik krize tepki gösteren Bilkent Üniversitesi öğrencileri, "Gençlik ayakta, AKP'ye direniyor" sloganlarıyla hükümetin istifasını talep etti.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri de ekonomik kriz ve yolsuzluklar nedeniyle eylemlere başladı. ODTÜ'lü öğrenciler eylemi "Ülkemizi bir avuç vurguncuya, talancıya, hırsıza bırakmayacağız" diyerek duyurdu.

A4 kapısındaki barikatın açılmasını bekleyen ve yürümek isteyen ODTÜ öğrencilerine, polis biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Bazı öğrenciler plastik mermi yüzünden yaralandı.

Samsun'da Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri çağrısıyla yoksulluğa, yükselen döviz kurlarına ve zamlara karşı eylem yapıldı. Eylemde "hükümet istifa" sloganları atıldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *