ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Ekonomik kriz, halkın devlete güvensizliğinden kaynaklanıyor”

“Ekonomik kriz, halkın devlete güvensizliğinden kaynaklanıyor”
YAYINLAMA: 08 Temmuz 2020 / 19.36
GÜNCELLEME: 08 Temmuz 2020 / 19.36
ANAP il başkanlarının katıldığı toplantıda Siyasi Partiler ve Seçim Yasaları ile Yerel Yönetimler Yasasının çıkarılması ile Bakan sayısının azaltılmasının gündeme getirildiği belirtildi.

Ekonominin daha sağlıklı yönetilmesi için yetkilerin bir bakan bünyesinde toplanması gerektiği vurgulandı. Toplantıya katılan ANAP İl Başkanı Necati Binici, Türkiye’nin erken seçime değil, ekonomik krizden çıkmaya ihtiyacının olduğuna dikkat çekti.

21-23 Eylül’de ANAP il başkanları, 5-7 Ekim’de de genel başkan, yardımcıları ve milletvekillerinin katıldığı toplantılarda, Türkiye'nin sorunlarına çözümler arandığını bildiren ANAP İl Başkanı Necati Binici toplantıyla ilgili değerlendirmesini şöyle açıkladı: “Yapılan toplantıya tüm il başkanları katıldı ve burada herkes sorunları ortaya koyup, çözüm önerileri tartışıldı. Ekonominin tek elden koordinasyonlu olarak yürütülmesi için bir Bakanlık oluşturulması istendi. Çünkü üç başlı bir yönetimin ekonomiyi ne hale getirdiğinin ortada olduğu vurgulandı” dedi.

Herkesin rantiye olarak nitelendirdiği İhale Yasası’ndaki değişikliklerin yapılarak meclise geldiğini belirten Binici, Kamu İktisadi Teşekküllerinin bölge müdürlüklerinin kaldırılmasını istediklerini de hatırlatarak, “Böylece devletin küçültülüp reel ekonominin büyütülmesi sağlanacak. Bunun yanında iki yıldır Türkiye’nin gündeminde olan Yerel Yönetimler Yasası, gerekli düzenlemelerin yapılarak kabul edilmesiyle gündemden düşmeli. Köy Hizmetleri Müdürlüğü’nün bağlı bulunduğu genel müdürlük kalksın istiyoruz yani buradaki Yavuzlar Köyü nün yolunun Ankara Devlet Planlama da yapılması devri bitmelidir” diyerek yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve meclislerin etkin hale gelebilmesi için bu yasaların çıkarılması gerektiğinin üzerinde durduklarını kaydetti.

Gaziantep’in tarımsal sulama yapılan önemli merkezlerden biri olduğunu ifade eden Binici, TEDAŞ yetkilileri ile görüşerek tarımsal sulama abonelerinin 2001 yılı borçlarının yüzde 25’ini ödemeleri durumunda geri kalan kısmının gecikme zammı alınmadan taksitlendirilmesinin karar altına alındığını açıkladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *