ANASAYFA arrow right Güncel

Ekonomik kayıplar telafi edilmeli ve büyümeden refah payı verilmeli

Ekonomik kayıplar telafi edilmeli ve büyümeden refah payı verilmeli
YAYINLAMA: 12 Mayıs 2022 / 17.43
GÜNCELLEME: 12 Mayıs 2022 / 17.43
Büro Memur Sen Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan, eşel mobil sistemine geçilmesi gerektiğini vurguladı.

 “Bir nevi hiperenflasyon ortamındayız. Böyle bir ortamda sabit ücretle çalışan memurların bu değişen ekonomik koşullara ayak uydurabilmesi için Eşel Mobil Sisteminin devreye konulması gerekiyor. Geçtiğimiz yıllarda Rahmetli Necmettin Erbakan’ın Başbakanlık yaptığı dönemde Eşel Mobil Sistemi uygulanmaya başlanmıştı. Bu sistemin yeniden uygulanması, memurun ekonomik kayıplarının telafi edilmesi ve büyümeden refah payının memurlara verilmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bütün memurlara 3600 ek göstergenin verilmesini talep ediyoruz

“3600 ek göstergesi 2021 yılı toplu sözleşmesinde Hükümet ile Memur sen arasında imza altına alındı” diyen Borazan, “Bilindiği üzere Cumhurbaşkanımızın daha önceki yıllarda 3600 ek göstergenin polis, öğretmen, din görevlisi ve hemşireler olmak üzere dört meslek grubunu kapsadığını belirtmişti. Bu dört meslek grubunun haricinde kalan kariyer meslek gruplarının ve üniversite mezunu bütün memurlara da 3600 ek göstergenin verilmesini talep ediyoruz. Şu anda hükümet ile yapılan görüşmelerde 3600 ek göstergenin kapsamının genişletilmesini ve bütün kamuya yayılmasını talep ediyoruz ve unvan bazında bir iyileştirme söz konusu olacaksa da büro ve bankacılık hizmet kolunda 8 bakanlık ve bu bakanlıklardaki bütün üniversite mezunu personellere 3600 ek gösterge verilmesini istiyoruz. Bunun yanı sıra emekli maaşları ve emekli tazminatlarına etki eden yansıtma oranlarının da artırılmasını talep ediyoruz” dedi.

4688 Sayılı Sendika Yasasının revize edilmesi gerekiyor

4688 Sayılı Sendika Yasasının revize edilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Şube Başkanı Borazan, “Ülkemizde hem işçi hem memur sendikacılığı var. İşçi sendikacılığıyla memur sendikacılığıyla arasında farklar var. Biz memur sendikacılığı olarak kanuni düzenlemeler yapılarak özellikle 4688 sayılı sendika yasasının revize edilerek düzenlemesini ve masada eşit şartlarda bir mücadelenin var olmasını sağlamaya çalışmasını istiyoruz. Memur sendikaları olarak elde etmiş olduğumuz kazanımları üye olan ve olmayan bütün kamu görevlileri faydalanıyor. Ancak işçi sendikasında durum böyle değil” ifadelerini kullandı.

Borazan, “İşçi sendikasında sendika üyesi olan işçiler kazanımlardan faydalanıyor. Sendika üyesi olmayanlar ise ya sendikaya üye olmaları gerekmekte ya da üye olan işçilerin ödediği aidatın iki katı dayanışma aidatını yetkili sendikaya ödeyerek o toplu sözleşme kazanımlarından faydalanmaktadırlar. Biz de memur sendikacılığının işçi sendika yasasıyla eşitlenmesini talep ederek bu maddenin değişmesini istiyoruz. Yani sendikalı olan memurlar toplu sözleşme kazanımlarından faydalansınlar üye olmayanlar ise herhangi bir sendikaya üye olsunlar ya da üye olanların ödemiş oldukları dayanışma aidatın iki katını ödeyerek bu kazanımlardan faydalansınlar. 4688 sayılı yasanın diğer konularda da revize edilmesini ve toplu sözleşme masasındaki mücadelemizin daha etkili bir hale getirilmesini yetkililerden talep ediyoruz” açıklamasını yaptı. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *