ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Ekonomik büyüme için dışa açılmalıyız”

“Ekonomik büyüme için dışa açılmalıyız”
YAYINLAMA: 10 Haziran 2021 / 14.59
GÜNCELLEME: 10 Haziran 2021 / 14.59
Güneydoğu Anadolu Projesi ile sulu tarıma geçilmesinin ardından yabancı yatırımcılar için bölgenin cazibe merkezi olduğunu ifade eden sanayiciler, Gaziantep’e yabancı devletlerin ilgisinin gün geçtikçe arttığını vurguladı.

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Cahit Erbalcı, 24-26 Eylül tarifleri arasında Ankara’da Hindistan, Nijerya, Suriye, Arjantin, Güney Afrika ve Macaristan Büyükelçilikleri ile ticari ve ekonomik konularda yapılan görüşmelere katıldığını belirtti.

Cahit Erbalcı, bu görüşmelerin değerlendirilmesine yönelik düzenlenen toplantıda, Türkiye ekonomisinde büyük payı olan Gaziantep’e gösterilen ilgiden mutluluk duyduklarını açıkladı. Ülke tanıtım programı çerçevesinde Ankara ziyareti sırasında Hindistan, Nijerya, Suriye, ABD, Güney Afrika, Macaristan ve Arjantin Büyükelçiliklerini ziyaret ettiklerini belirterek, görüşmelerin çok olumu geçtiğini açıkladı. Yabancıların, GAP’ın devreye girmesiyle Gaziantep’i GAP’ın giriş ve çıkış kapısı olarak gördüklerini ifade eden Erbalcı, sözlerine şöyle devam etti:

“Gaziantepli işadamları olarak bu fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Ankara’da hangi Büyükelçiliğe gittiysek Gaziantepli işadamları olarak beklenmedik ilgi ile karşılandık. Gösterilen ilgi bizlerin şahsına değil Türkiye ekonomisinde büyük payı olan Gaziantep’e. Özellikle sınır komşumuz Suriye ve İran ile ticari ilişkilerimizi geliştirmenin yollarını aramalıyız. Suriye Büyükelçisi yaptığımız görüşmede vizelerin sınır kapısında verilmesi için yapılan çalışmaların sonuna gelindiğini belirterek, Suriye için Gaziantep’in vazgeçilmez bir yer olduğunun altını önemle çizdi. Yıllık 34 milyon Dolar seviyelerindeki ihracatımızı artırmak için işadamları olarak bürokratları sıkıştırıp vize konusunda kolaylıklar sağlanması için çalışmalıyız.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *