ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

‘Ekonomi her geçen gün kötüye gidiyor’

‘Ekonomi her geçen gün kötüye gidiyor’
YAYINLAMA: 13 Ocak 2021 / 13.21
GÜNCELLEME: 13 Ocak 2021 / 13.21

Ekonomisinin çok kötü durumda olduğunu belirten MÜSİAD Şube Başkanı  Mehmet Erdoğan, bütçe açıklarının faiz kısır döngüsü ile karşılanmasından vazgeçilmemesi halinde, önümüzdeki yılların da kâr yılı değil, ar yılı olacağını ifade etti. Erdoğan problemlerin ve çözümsüzlüğün ardına sığınarak değil, önümüzdeki yıllara ait plan yaparak sorunlara çözüm bulunabileceğine dikkat çekti.

Büyük işler yapmak yerine, doğru işleri, doğru zamanda, doğru zeminde birlik ve beraberlikten güç alarak yapmak gerektiğini ifade eden Erdoğan, “2002’de işler daha iyi olacak, olabilir mi acaba diye bekliyorsunuz, boşuna. Bunun için 2001 ile 2002’nin mukayesesine bir göz atmak yeterli. İlk üç aylık verilere şöyle bir bakın, rakamlar ortada. Merkez Bankası verilerine göre gelir hanesi yüzde 42.3 artarken, gider hanesi yüzde 172 artmış. Geçen yıl ilk üç aylık verilerde bütçe artı 90 trilyon fazla verirken, 2002’nin ilk üç ayında 12.6 katrilyon açık vermiş. Bunu bütün yıla yayarsak, ortaya 50 katrilyon açık çıkar” şeklinde konuştu.

Problemlerin ve çözümsüzlüğün ardına sığınmak yerine, önümüzdeki yıllara ait planlar yapmak gerektiğini hatırlatan Mehmet Erdoğan, son yıllarda sürekli kriz konuşuluyorsa, bu krizi oluşturan üst düzey bürokratların yanında, herkesin payını da iyice tahlil etmek gerektiğini kaydetti. Erdoğan, yolsuzluklara tepki koyarken, kendi yaptıklarının da doğru olup olmadığı konusunda değerlendirmede bulunmamanın çifte standart olduğunu belirterek, “Biz IMF’ye, Dünya Bankası’na kızıyorsak, ama maalesef perde arkasında ülkenin ekonomik, siyasal yönlendirmesi onlar tarafından yapılabiliyorsa, bugün Türkiye’yi Türkiye’den yönetelim diye paneller yapılıyorsa, bunların her birinde bizim sebebiyetimiz ve dahilimiz olduğunu bilmemiz lazım” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *