ANASAYFA arrow right Ekonomi

Ekonomi çöktü, işsiz sayısı had safhada, çarşı-pazar yangın yeri

Ekonomi çöktü, işsiz sayısı had safhada, çarşı-pazar yangın yeri
YAYINLAMA: 14 Nisan 2021 / 20.48
GÜNCELLEME: 14 Nisan 2021 / 21.06
Güç Birliği Partisi Genel Başkan Baş Danışmanı ve Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Eyyup Can Palta, Gaziantep Baro Başkanı Avukat Bektaş Şarklı’yıziyaret etti. Palta, partinin çalışmaları hakkında bilgi verdi, kent ve ülke gündemi ele alındı ve ortaklaşa gerçekleştirilecek projeler masaya yatırıldı.

Ziyarette konuşan Palta, ülkenin birçok sorununun bulunduğunu kaydederken, “Pandemi süreci ülkemizi ve kentimizi olumsuz olarak etkilemeye devam ediyor. Ülkemizin işsizlik, yoksulluk, ekonomi gibi çok daha önemli sorunları bulunmaktadır. Bu kadar sorun varken, ekonomi çökmüş, işsiz sayısı had sayfaya ulaşmış, intiharlar artmış, çarşı-pazarlar yangın yeri iken ülkede her şey güllük-gülistanlık gibi gösterilmesini hayret ve şaşkınlık içerisinde izliyoruz” dedi. 

Vaka artışı sürerse sağlık sistemi çökecek yoğun bakımlarda yer kalmayacak

Kendilerini kabul eden Başkan Şarklıya teşekkür eden Palta, avukatların yargının önemli sacayaklarından biri olduğunu belirtirken, Koronavirüs vaka sayılarının her geçen gün artmaya devam ettiğinin altını çizdi. “Sağlık Bakanlığı verilerine göre Gaziantep’te vaka sayısı yüz binde 244’e yükselmiş. 2-3 ay öncesine kadar bu rakam yüz binde 44’lerdeydi. Eğer böyle devam ederse kentin sağlık sistemi çökecek, yoğun bakımlarda yer kalmayacak. Zaten sağlık çalışanları tükenmişlik sendromu yaşıyor. Sağlık çalışanları canla-başla, gece-gündüz bizim için çalışırken, vatandaş olarak onlara yardımcı olmayız. Sadece maske, mesafe ve hijyen kurallarının yanı sıra alınan tedbirlere uyacağız” değerlendirmesinde bulundu. 

Örgütlenme demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biridir

Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, ziyaretten memnun olduğunu anlatırken, “Örgütlenme demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biridir. Örgütlenme konusunda her siyasi partinin kendisine göre bir çalışması var. Bu konuda hem seçim süreçlerinde hem de bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim” şeklinde konuştu. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *