ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ekolojik tarım projesi geliştirilecek

Ekolojik tarım projesi geliştirilecek
YAYINLAMA: 22 Ocak 2021 / 22.17
GÜNCELLEME: 22 Ocak 2021 / 22.17
Sebze ve meyvede kullanılan aşın hormonun insan sağlığını olumsuz etkilediği ve çeşitli hastalıklara yol açtığı iddiaları tırmanırken, uzmanlar hormon sorununa üretim yerinde çözüm bulmak gerektiğini ifade etti.

Hormonlu yiyeceklerin insan sağlığını olumsuz etkilediğini ifade eden Tarım İl Müdürü Celal Orhan, bu yiyeceklerin kentimize genellikle Mersin ve Antalya’dan gediğini ifade etti. Soğuk hava depolarında bitki döllenmesini sağlamak ve daha fazla ürün elde edebilmek için hormon kullanıldığını hatırlatan Orhan, “Hormonlu yiyeceklere gerekli müdahalenin üretim yapılan yerlerde olması gerek” dedi.

Soruna köklü çözüm bulmak için Bakanlığın Ekolojik Tarım Projesi çalışması başlatacağını söyleyen Celal Orhan, “Türkiye’nin belli yerleri tespit edilecek ve hangi ürün nerede daha verimli şekilde yetişiyorsa onun tespiti yapılacak. Çalışma doğrultusunda sebze ve meyve ekimleri planlanacak. Bu ürünlerde kesinlikle hormon ve gübre kullanılmayacak. Ürünler geç yetişen ve kaliteli yiyecekler olacağı için fiyatları daha pahalı olacak” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *