ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Ekmekte rekabet

Ekmekte rekabet
YAYINLAMA: 07 Nisan 2021 / 13.42
GÜNCELLEME: 07 Nisan 2021 / 13.42

Gaziantep’te francala esnafı arasında süren rekabet nedeniyle ekmek fiyatlarının ucuzlaması tüketiciyi sevindirdi. Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Sevimli, Esnaf Odaları Birliği’nden alınan fiyat tarifesine göre 200 gram francalanın çok cüz’i bir karla 200 bin liradan satılmasına karar verildiğini, ancak son bir aydan bu yana birçok yerde 150 bin liradan satıldığını açıkladı.

Haksız rekabete engel olamadıklarını söyleyen Sevimli, fiyat indiriminden dürüst çalışan, sermayesi kısıtlı esnafın zarar ettiğini, bu gidişle küçük esnafın batacağını açıkladı. Francala ekmeğinin 150 bin liradan satılmasının esnafa zarar verdiğini ifade eden Sevimli, Oda’nın belirlediği tarife dışında ekmek satışının aslında doğru olmadığı, fakat bazı esnafın elektriği kaçak kullanarak veya ekmeğin gramajından çalarak, üretim izin belgesi olmayarak indirim yaptığını vurguladı.

Denetimlerin yetersiz olduğunu ifade eden Sevimli, “Ekmeğin fiyatını indirenler aslında köklü bir denetimden geçirilse çok eksikleri ortaya çıkacaktır. Geçmişte benzer olaylar yaşandı. Kaçak elektrik kullanan insanlar ekmekte indirime gidiyor. Bu samimi üst çalışan esnaf yapılan haksız rekabetten zarar görüyor. Zaten bu gidişle çoğa kalmaz sermayesi az oltan esnaf kepenk indirmek zorunda kalır. Çünkü zararına ekmek satılıyor. Oda olarak yaptırım gücümüz olmadığı için fazla bir şey yapamıyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *