ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Ekmek israfını önlemek isteyen belediyeciler çöp varillerine baksınlar

Ekmek israfını önlemek isteyen belediyeciler çöp varillerine baksınlar
YAYINLAMA: 05 Aralık 2021 / 17.24
GÜNCELLEME: 05 Aralık 2021 / 17.24
Vatandaşlar hamur ekmekleri yiyemiyor.

Onun içinde çok teknelerinin ekmek parçalarıyla dolu olduğu iddia ediliyor. Bazı pidecilerin sık sık, tamamının ise pazar günleri 150 gramlık pide yapmaları üzerine yaptığımız dünkü yayın büyük yankı yaptı. Gazetemize gelen ve yollarda muhabir ve gazete sorumlularını çeviren vatandaşlar, memnuniyetlerini ifadeyle şunları söylediler: “150 gramlık pide ekmeğinden sayın belediye yetkililerine de yedirmek isterdik. İsterlerse özel olarak yaptırıp bir tanesini kontrol etsinler. Bütün özen rağmen dışı pişiyor, içi de hamur kalıyor. Dileriz belediye yetkilileri konuya çözüm getirir.”

Bir başka okurumuz: Belediyecilerimizin Pazar ve pazartesi günleri çöp varillerini görmelerini çok isterdik. Bütün varillerde atılmış hamur ekmekler dolu duruyordu. İlgililer dilerse çöp toplayanlardan durumunu sorarak öğrenebilirler. Hele bazı ekmeklerin içine eskilerinin de hamur edilip katılarak yeniden ekmek yapılması görülecek şeydi. Pidenin içinde renk renk hamurlar görülüyordu. Milli servet olan ekmeğin heba edilmesi günah değil mi?

Bir diğer vatandaş: Şimdiye kadar hamur ekmekten yakınırdık. 150 gramlık pideleri görünce eskiden çıkan hamur ekmekleri arar olduk. Ekmek değil sadece sıkılmış hamur yemek zorunda kaldık.

Bilindiği gibi ekmeklerin israf edilmemesi için yurt çapında kampanyalar açılarak savurganlığın önüne geçilmesine çalışılıyor. Yapılan ilmi istatistiklere göre Türkiye’de yılda 28 milyarlık liralık ekmek çok kutusuna atılıyordu. Öte yandan geri kalmış Afrika ülkelerinde ve Asya ülkelerinde yılda 90 bin kişi açlıktan ölüyor. Ekmeklerin küçültülmesi suretiyle şehrimizde ekmek savurganlığına kendiliğinden çözüm getirilmiş oluyordu. 100 gramlık pideler hem pişgel çıkıyor, hem de kaliteli oluyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *